Saturs atjaunots pirms ne vairāk kā 4 stundam
Šodien ir 2024. gada 17. maijs 05:54:29
Eiropas Savienība » Diskusijas par ES jautājumiem rīkos septiņas NVO
Izvēlies kategoriju:
Rādīt informāciju: Ziņas Foto ziņas Preses relīzes Tirgus ziņas Intervijas
Diskusijas par ES jautājumiem rīkos septiņas NVO
Autors: Ivars Bušmanis, 15/09/2008 13:14

Eiropas Komisijas pārstāvniecība Latvijā informē, ka projektu konkursā “Atbalsts vietējām iniciatīvām debašu rīkošanai par ES jautājumiem” uzvarējušas septiņas nevalstiskās organizācijas, ar kurām līgums tiks parakstīts 18. septembrī.

Šā gada 12. maijā Eiropas Komisijas plāna D (par demokrātiju, dialogu un diskusijām) “Debate Europe” ietvaros tika izsludināts konkurss nevalstiskajām organizācijām (NVO) “Atbalsts vietējām iniciatīvām debašu rīkošanai par ES jautājumiem", kurā projektus iesniedza 21 nevalstiskā organizācija (skat. preses ziņu “EKP izsludina NVO projektu konkursu diskusiju organizēšanai” 2008. gada 12. maijā).

EK pārstāvniecība bija apņēmusies līdzfinansēt pilsoniskās sabiedrības organizāciju iniciatīvas, kuru mērķis ir uzzināt iedzīvotāju viedokli par Eiropas jautājumiem un veicināt šo jautājumu apspriešanu ar viedokļu veidotājiem. EK piedāvātais līdzfinansējuma apjoms katram projektam bija līdz 80% no atbalstāmajām izmaksām. Tā kā paredzētais kopējais līdzfinansējums projektiem Latvijā no Eiropas Komisijas puses ir 125 000 eiro apjomā, konkursā uzvarēja labākie projekti, kuru lūgtā līdzfinansējuma kopsumma iekļāvās minētajā summā – pavisam septiņi.

"Debate Europe” ietvaros šogad atbalstīti projekti:

1)NEXT MEDIA GROUP projekts “Jaunieši Eiropā”,
2)Latvijas Pilsoniskās Alianses projekts “Es piecus gadus ES – es pats, es pašvaldībā, valstī un Eiropas Savienībā",
3)Baltijas Sociālo zinātņu institūta projekts “Iedzīvotāju reģionālo tīklu veidošana zināšanu izplatībai un atvērtam dialogam",
4)Izglītības attīstības centra projekts “Mana balss Eiropā",
5)Biedrības „Baltā māja” projekts “Latgales reģiona jautājumu TOP 10 Eiropas Savienībai",
6)Lauku Bibliotēku atbalsta biedrības projekts “Mana dzīve Eiropā",
7)NEXT projekts “Es ♥ ES".

Atgādinām, ka pērn Eiropas Komisija izsludināja konkursu “Finanšu atbalsts iniciatīvām, kas nāk no nacionālām un reģionālām pilsoniskās sabiedrības organizācijām, lai veicinātu sabiedrības informētību par jautājumiem, kas saistīti ar Eiropas Savienību". Dotācijas tika piešķirtas “Brīvprātīgais.lv” projektam  “Diskusijas par Eiropas Savienības sociālo realitāti Latvijas reģionu kontekstā”, “NEXT” projektam “Jaunieši vēro” un sabiedrības par atklātību “Delna” projektam “Jauniešu pilsoniskās izglītības projekts”. Kopējais līdzfinansējums šiem projektiem no Eiropas Komisijas puses bija 100 000 eiro apjomā. 18. septembrī (skat. programmu) NVO pārstāvji atskaitīsies par paveikto.

"Brīvprātīgais.lv” pārstāves Ilze Grīntāle un Zane Onkele iepazīstinās ar cilvēku stāstiem dokumentālajā filmā “Darītāju laiks”. “NEXT” projekta vadītājs Vilis Brūveris vēstīs par vairāk nekā simts jauniešu pieredzējumiem 26  Kurzemes pašvaldībās, Saeimā, valdībā un Eiropas Komisijā. Sabiedrības par atklātību “Delna” pārstāve atskatīsies uz to, kā projekta ietvaros tika veicinātas diskusijas jauniešu vidū.

Ceturtdien, 18. septembrī Eiropas Savienības mājas 2. stāvā plkst. 10:00 notiks līgumu parakstīšana ar 2008. gada konkursa uzvarētājiem. Žurnālistiem būs iespēja iepazīties ar šo projektu pārstāvjiem un uzdot viņiem jautājumus (skat. programmu pielikumā).


Ivars Bušmanis
Eiropas Komisijas pārstāvniecības Latvijā
preses sekretārs,
E-pasts: ivars.busmanis@ec.europa.eu
Tālr. 67085414, 28666023
KOMENTĀRI
Jūs varat pievienot savu komentāru ziņai, kas tiks nosūtīts portāla redaktoram. Ja tas saturēs aktuālu un redakcijai saistošu informāciju, ziņa tiks papildināta ar Jūsu iesūtīto komentāru un Jūs vai Jūsu norādītā persona tiksiet norādīti kā ziņas papildinājuma pirmavoti.


Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Vēlos saņemt citus jaunākos komentārus par šo rakstu, savā e-pastā!
Tava ziņa:
Uz augšu