Saturs atjaunots pirms ne vairāk kā 4 stundam
Šodien ir 2024. gada 17. maijs 06:06:41
Sports » VEF pievienojas Silavs un Freimanis
Izvēlies kategoriju:
Rādīt informāciju: Ziņas Foto ziņas Preses relīzes Tirgus ziņas Intervijas
VEF pievienojas Silavs un Freimanis
Autors: Laila Spaliņa, 15/09/2008 12:10

Turpinot jauno latviešu talantu apvienošanu un audzināšanu, basketbola klubs (BK) VEF Rīga uz nākamo sezonu ir papildinājis sastāvu ar diviem U-20 izlases spēlētājiem - Rolandu Freimani un Sandi Silavu.

BK VEF Rīga vērtējumā R.Freimanis ir viens no savas paaudzes talantīgākajiem un perspektīvākajiem garā auguma latviešu spēlētājiem, Rolandā VEF saskata lielu potenciālu. Komandā viņam tiks atvēlēts basketbolistam prasmju attīstībai un pilnveidei nepieciešamais spēles laiks. VEFā Rolandam tiks dota iespēja spēlēt gan spēka uzbrucēja, gan arī vieglā uzbrucēja posteņos.

Sandis Silavs šogad veiksmīgi aizvadīja Eiropas čempionātu Latvijas U-20 izlases sastāvā un spēlēšana VEF Rīga ir labs nākamais solis viņa karjeras attīstībā.

VEF Rīga galvenais treneris Valdis Valters: „Esmu gandarīts, ka komandā esam pieaicinājuši divus U-20 izlases spēlētājus, kuriem iepriekš karjera varbūt nav bijusi tik produktīva, bet abiem ir iespēja augt un pilnveidoties. Šī vieta, tās trepītes, kur tas notiek, varētu būt tieši basketbola klubs VEF Rīga, to izmantojot, viņi abi varētu kļūt par augstas klases basketbolistiem.”

VEF jau pagājušajā sezonā izteica vairākus priekšlikumus Latvijas vadošajiem klubiem par sadarbību spēlētāju izīrēšanā, prieks, ka Ventspils piemēram, kas deva iespēju VEFā spēlēt Ronaldam Zaķim, šogad seko arī ASK Rīga, kā sastāvā šogad R.Freimanim vēl būtu grūti konkurēt ar pieredzējušajiem spēlētājiem, tāpēc klubs neiebilda viņa pārejai uz VEF.

Rolands Freimanis (20 gadi, 208cm) VEF’ā Rolands spēlēs ar 23.numuru, bet Sandis Silavs (20 gadi, 194cm) – ar 12.numuru.

R.Freimanis ir mācījies A.Kraukļa VEF basketbola skolā, spēlējis BA Rīga/ Juniors, bet kopš 2006.gada - ASK Rīga. 2004.gadā spēlējis Eiropas U-16 čempionātā; 2005. un 2006.gadā – U-18; bet 2007. – 2008. – Latvijas U-20 sastāvā.

S.Silava karjera – BK Ķeizarmežs, BJBS "Ķeizarmežs" A, Ķeizarmežs U-21, 2006.gadā bijis U-18 sastāvā, bet 2008. – U-20.


Informāciju sagatavoja:
Laila Spaliņa
BK VEF Rīga PR konsultante
T: 29777087
E: laila@vefriga.com
www.vefriga.com
KOMENTĀRI
Jūs varat pievienot savu komentāru ziņai, kas tiks nosūtīts portāla redaktoram. Ja tas saturēs aktuālu un redakcijai saistošu informāciju, ziņa tiks papildināta ar Jūsu iesūtīto komentāru un Jūs vai Jūsu norādītā persona tiksiet norādīti kā ziņas papildinājuma pirmavoti.


Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Vēlos saņemt citus jaunākos komentārus par šo rakstu, savā e-pastā!
Tava ziņa:
Uz augšu