Saturs atjaunots pirms ne vairāk kā 15 minūtēm
Šodien ir 2024. gada 2. maijs 13:17:33
Kultūra » Pirmais dzejas vakars "Gaismas pilī"
Izvēlies kategoriju:
Rādīt informāciju: Ziņas Foto ziņas Preses relīzes Tirgus ziņas Intervijas
Pirmais dzejas vakars "Gaismas pilī"
Autors: Laima Paula, 15/09/2008 10:13

Šodien pulksten 20.00 Dzejas dienas noslēgsies ar pasākumu "50 dzejoļi jeb Pirmais dzejas vakars jaunajā bibliotēkā". Dzejniece Inese Zandere savā dzimšanas dienā aicinājusi draugus, kolēģus un interesentus sapulcēties pie Latvijas Nacionālās bibliotēkas būvlaukuma, lai kopīgi lasītu dzeju, informē Latvijas Rakstnieku savienība.

"Rakstnieka vieta ir bibliotēkā," uzskata Inese Zandere. "Bibliotēkas jaunā ēka ir manas paaudzes atskaites punkts. Ja mēs to dabūsim gatavu, tad var teikt, ka no mums vispār kaut kas būs palicis. Es neidentificēju bibliotēku ar konkrētu politiku. Bibliotēka ir ideja. Tā pastāv, bet politika grozās un vārās ap šo ideju, politiķi te noliedz, te atbalsta bibliotēkas celšanu. Manuprāt, bibliotēka, kas tiek celta, ir veselā saprāta pierādījums. Prātā tā pastāv jau sen. Un es gribētu sākt šo ēku apdzīvot.

Mūsu 15.septembra kopīgā lasījuma modelis arī būs bibliotēkas plaukts, tas atveidos katra cilvēka vienīgo un nepārsūdzamo klejojumu, kurā nejaušību no likteņa šķir pāris grāmatu muguriņas, bet dažreiz pat viena lapaspuse. Piecdesmit dažādi cilvēki lasīs piecdesmit dažādus dzejoļus, ko paši izvēlējušies. Un tā mēs visi kopā pārvarēsim savu krīzi – vienalga, pusmūža, emocionālo vai ekonomisko."
KOMENTĀRI
Jūs varat pievienot savu komentāru ziņai, kas tiks nosūtīts portāla redaktoram. Ja tas saturēs aktuālu un redakcijai saistošu informāciju, ziņa tiks papildināta ar Jūsu iesūtīto komentāru un Jūs vai Jūsu norādītā persona tiksiet norādīti kā ziņas papildinājuma pirmavoti.


Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Vēlos saņemt citus jaunākos komentārus par šo rakstu, savā e-pastā!
Tava ziņa:
Uz augšu