Saturs atjaunots pirms ne vairāk kā 15 minūtēm
Šodien ir 2024. gada 2. maijs 14:23:32
Kultūra » Mūziķi velta Latvijai dziesmu „Iededzies par Latviju”
Izvēlies kategoriju:
Rādīt informāciju: Ziņas Foto ziņas Preses relīzes Tirgus ziņas Intervijas
Mūziķi velta Latvijai dziesmu „Iededzies par Latviju”
Autors: Alise Jansone, 15/09/2008 09:41


Grupa Borowa Mc, piedaloties mūziķiem Aishai un Artim Dvarionas, ierakstījuši dziesmu „Iededzies par Latviju” kā veltījumu Latvijai tās gaidāmajā deviņdesmit gadu jubilejā, informē mūzikas grupas Borowa Mc menedžeris Aivars Līpenītis.

Mūziķi, katrs nākot no cita Latvijas novada, vienojušies kopīgā dziesmā par Latviju, aicinot cilvēkus pirmssvētku laikā izdarīt ko nelielu, bet sirsnīgu savai valstij, tādā veidā sarūpējot dāvanu gan sev, gan Latvijai.

Aigars Runčis, dziesmas vārdu autors: „Kad Latvijas Institūta direktors Ojārs Kalniņš aicināja uzrakstīt dziesmu jauniešu projektam „Latvija. Nākamie 90”, ilgi domāju, par ko varētu būt šī dziesma. Uzrakstīt tekstu iedvesmoja Valsts prezidenta Valda Zaltera runa, kurā Prezidents aicināja katru izdarīt ko nelielu, bet sirsnīgu savai valstij, tādējādi sarūpējot patiesu dāvanu svētkos.”

Latvijas Institūta direktors Ojārs Kalniņš: „Aigars Runčis uzrakstīja lielisku tekstu latgaliski, savukārt Ingars Gusāns – lirisku mūziku. Man pašam latgaliešu valoda uzreiz nepieķērās. Bet, ja atkārtoti to dzird un ieklausās, var iemācīties. Domāju, ka tas atkal ir veids, kā savienot Latviju.”

Dziesma „Iededzies par Latviju” ir jauniešu projekta-konkursa „Latvija. Nākamie 90” tituldziesma. Projekta mērķis ir vienot inovatīvus un talantīgus jauniešus, kas vēlas piedalīties mūsu Latvijas veidošanā.

Dziesmas autori un izpildītāji ir gandarīti, ka dziesmu novērtējuši Valsts svētku LV90 organizatori, pēc kuru aicinājuma mūziķi veica skaņdarba pirmatskaņojumu Latvijas Lielās Talkas noslēguma pasākumā LNT tiešraidē sestdien, 13. septembrī. Arī grupa Borowa Mc piedalījās talkā, sakopjot Adamovas ezera apkārtni.



KOMENTĀRI
Jūs varat pievienot savu komentāru ziņai, kas tiks nosūtīts portāla redaktoram. Ja tas saturēs aktuālu un redakcijai saistošu informāciju, ziņa tiks papildināta ar Jūsu iesūtīto komentāru un Jūs vai Jūsu norādītā persona tiksiet norādīti kā ziņas papildinājuma pirmavoti.


Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Vēlos saņemt citus jaunākos komentārus par šo rakstu, savā e-pastā!
Tava ziņa:
Uz augšu