Saturs atjaunots pirms ne vairāk kā 15 minūtēm
Šodien ir 2024. gada 2. maijs 09:57:14
Kultūra » Rīt notiks lielā talka 362 Latvijas pašvaldību teritorijās
Izvēlies kategoriju:
Rādīt informāciju: Ziņas Foto ziņas Preses relīzes Tirgus ziņas Intervijas
Rīt notiks lielā talka 362 Latvijas pašvaldību teritorijās
Autors: Sintija Pakalne, 12/09/2008 09:43

13.septembrī visā Latvijā valsts 90.gadadienas svinību ietvaros notiks Lielā Talka „Par tīru un zaļu valsti.

Lielā talka visā Latvijas teritorijā sāksies no pulksten 10:00. Katra pašvaldība savā teritorijā organizē savu talkošanas programmu. Piemēram, Valkas rajona Kārķos pēc atkritumu vākšanas ceļmalās, Sedas krasta sakopšanas pie Spiģu alas, Cepša ezera krastu u.c. vietu sakopšanas no pulksten 13:00 paredzēta saviesīga pēcpusdiena aktiera Jāņa Paukštello vadībā. Pasākuma laikā Latvijas Amatniecības kameras priekšsēdētājs Vilnis Kazāks vadīs zaļā koka darbnīcu, izgatavojot Mis Kasti – skaistu, greznu miskasti. Savukārt Lielās talkas patrona, Valsts prezidenta Valda Zatlera talkošanas vietā Lapmežciemā biedrība „Māmiņas bērnu labklājībai” pēc talkošanas pulksten 13:00 paredzējusi zivju zupas gatavošanu un ēšanu. Pašvaldību koordinatori norāda, ka talka dod iespēju apvienot patīkamo ar lietderīgo – talcinieki pēc kārtīga darba varēs arī atpūsties un izjust kopā būšanu Latvijas 90-gades ietvaros.

Lielās talkas organizētāji visām pašvaldībām ir sarūpējuši talkošanas inventāru - bezmaksas maisus un cimdu pārus, kā arī Cido sulas.

Dāvanu Latvijai talkas dienā būs sarūpējuši arī igauņi. Līdzīga pasākuma – pavasara Igaunijas talkas Let’s Do It – organizatori aicinājuši arī savas valsts iedzīvotājus pievienoties Latvijas talciniekiem Igaunijas – Latvijas pierobežā, Valkā, Valmierā un Limbažos.

Visas dienas garumā talkošanas norisei varēs sekot līdzi telekompānijas LNT piecos speciālizlaidumos „Par tīru Latviju!”. Dienas noslēgumā pulksten 22:00 LNT kanālā visi iedzīvotāji varēs vērot tiešraides pateicības koncertu talkas koordinatoriem un dalībniekiem. Koncertā piedalīsies Gain Fast, Putnu Balle, Trīs tenori, Dzelzs Vilks, R.A.P. un citi mūziķi.


KOMENTĀRI
Jūs varat pievienot savu komentāru ziņai, kas tiks nosūtīts portāla redaktoram. Ja tas saturēs aktuālu un redakcijai saistošu informāciju, ziņa tiks papildināta ar Jūsu iesūtīto komentāru un Jūs vai Jūsu norādītā persona tiksiet norādīti kā ziņas papildinājuma pirmavoti.


Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Vēlos saņemt citus jaunākos komentārus par šo rakstu, savā e-pastā!
Tava ziņa:
Uz augšu