Saturs atjaunots pirms ne vairāk kā 4 stundam
Šodien ir 2024. gada 7. maijs 03:09:19
Pasaule » „Valodas dažādas, mērķis viens” — Eiropas Komisija, UEFA un FARE uzsāk 2008.–2009. gada futbola sezonu ar kopīgu TV klipu, kas popularizē toleranci ar valodu palīdzību
Izvēlies kategoriju:
Rādīt informāciju: Ziņas Foto ziņas Preses relīzes Tirgus ziņas Intervijas
„Valodas dažādas, mērķis viens” — Eiropas Komisija, UEFA un FARE uzsāk 2008.–2009. gada futbola sezonu ar kopīgu TV klipu, kas popularizē toleranci ar valodu palīdzību
Autors: iropas Komisijas pārstāvniecības Latvijā Preses un informācijas nodaļa, 11/09/2008 15:36

Eiropas Starpkultūru dialoga gadā (2008) Eiropas Komisija, UEFA (Eiropas Futbola federāciju savienība) un FARE (Futbols pret rasismu Eiropā) sāk TV klipa pārraidi, kurā uzsvērta tolerance un valodu nozīme, būvējot tiltus starp cilvēkiem. Klipā atspoguļotas trīs futbola līdzjutēju grupas, kuras ir pārņēmušas spēles kaislības — neatkarīgi no līdzjutēju kultūras tradīcijām, izcelsmes vai valodām, viņi visi dalās mīlestībā pret futbolu un reaģē vienādi dažādās identiskās situācijās. Miljoni TV skatītāju visā Eiropā un ārpus tās redzēs klipu, jo no 16. septembra to pārraidīts UEFA Čempionu līgas spēļu puslaiku starpbrīžos visas sezonas garumā. Šī iniciatīva tiek sākta laikā, kad Komisija plāno iesniegt jauno stratēģisko paziņojumu par daudzvalodību, izstrādājot pamatu valodu apguvei un saglabājot un veicinot kultūru un valodu dažādību.

„Kopīgās piederības sajūta, kuras pamatā ir valodu un kultūru dažādība, ir spēcīgs pretlīdzeklis neiecietībai”, uzsvēra Leonards Orbans, Eiropas daudzvalodības komisārs. „Daudzvalodība var ievērojami uzlabot dialogu starp cilvēkiem skolu līmenī, darbā vai atpūtā, paaugstinot abpusējo sapratni. Šajā 30 sekunžu TV klipā futbols ir atspoguļots kā labs līdzeklis sadarbībai un citu kultūru un valodu apguvei.”

„Šis ir otrais TV klips, kuru pēdējos divos gados sadarbībā ar Eiropas Komisiju ir uzņēmusi UEFA", teica Deivids Teilors, EUFA ģenerālsekretārs, „un tas ir lielisks veids, kā kopīgi attīstīt mūsu sadarbību. Cīņā pret rasismu futbolā UEFA īsteno politiku, ar ko stingri aizliegtas rasisma izpausmes, un jaunajā klipā ir atspoguļota mūsu neatlaidība šajā cīņā.”

TV klips uzņemts, sadarbojoties Eiropas Komisijai, UEFA un FARE, kas to izmantoja arī kā daļu no kampaņas „Vienotībā pret rasismu”, kuru 7. jūnijā sāka UEFA EURO 2008™ laikā, kas norisinājās Šveicē. Stāstot par trim dažādām futbola līdzjutēju grupām dažādās situācijās, bet ar identisku reakciju uz futbola spēli, kas beidzas ar iesistajiem vārtiem, šis klips sasaucas ar Eiropas Starpkultūru dialoga gada saukli „būt kopā dažādībā”.

Paredzams, ka šis TV klips, kuru pārraidīs 125 spēļu starpbrīžos, sasniegs vairāk nekā 140 miljonu skatītāju auditoriju katrā UEFA Čempionu līgas spēļu nedēļā no 2008. gada septembra līdz 2009. gada maijam. Eiropā vien klipu pārraidīs vairāk nekā 40 valstīs. Šo iespēju ir sniegusi UEFA, kas piedāvāja 30 sekunžu ētera laiku, ko minētā organizācija atvēl sociālajām iniciatīvām.

Nākamnedēļ tiks iesniegts jaunais stratēģiskais paziņojums par daudzvalodību.

Sīkāku informāciju skatīt šeit:

http://ec.europa.eu/education/languages/index_en.htm
UEFA: http://www.uefa.com/
FARE: http://www.farenet.org/


Eiropas Komisijas pārstāvniecības Latvijā
Preses un informācijas nodaļa
Tel.: 67085414, 67085421
ivars.busmanis@ec.europa.eu;
kaspars.kreics@ec.europa.eu;
comm-rep-latvia@ec.europa.eu
Internetā: www.ec.europa.eu/latvija
KOMENTĀRI
Jūs varat pievienot savu komentāru ziņai, kas tiks nosūtīts portāla redaktoram. Ja tas saturēs aktuālu un redakcijai saistošu informāciju, ziņa tiks papildināta ar Jūsu iesūtīto komentāru un Jūs vai Jūsu norādītā persona tiksiet norādīti kā ziņas papildinājuma pirmavoti.


Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Vēlos saņemt citus jaunākos komentārus par šo rakstu, savā e-pastā!
Tava ziņa:
Uz augšu