Saturs atjaunots pirms ne vairāk kā 4 stundam
Šodien ir 2024. gada 17. maijs 05:14:11
Sports » „Zemessardzes izlūkpatruļa 2008”
Izvēlies kategoriju:
Rādīt informāciju: Ziņas Foto ziņas Preses relīzes Tirgus ziņas Intervijas
„Zemessardzes izlūkpatruļa 2008”
Autors: Līga Rukšāne, 11/09/2008 12:10

No 12. līdz 14. septembrim Ventspils rajona Vārves pagastā norisināsies 16.starptautiskās sacensības „Zemessardzes izlūkpatruļa”. Tajās par uzvaru cīnīsies 36 komandas no Zemessardzes un Nacionālo bruņoto spēku vienībām, kā arī Dānijas, Lietuvas, Igaunijas, Somijas un Nīderlandes.

Šo sacensību mērķis ir noteikt zemessargu un karavīru taktisko un fizisko sagatavotību, kā arī veicināt starptautisko sadarbību militārā sporta jomā.

Izlūkpatruļas uzdevumu specifika ir pietuvināta miera nodrošināšanas misijas uzdevumiem – tā ir mīnu lauka pārvarēšana, kara likumu zināšana, kara tehnikas identificēšana u.c., kur izturība un fiziskā slodze nav galvenais pozitīva rezultāta rādītājs, bet vienlīdz svarīgas ir arī teorētiskās zināšanas.

Sacensību noteikumi nosaka, ka komandai, četru dalībnieku sastāvā, atrodoties nosacītā pretinieka teritorijā, jāveic uzdevumi ar dažādām grūtības pakāpēm aptuveni 30 kilometru distancē, kur izvietoti kontrolpunkti: teritorijas un objekta izlūkošana, atmīnēšanas uzdevumi, šaušana ar triecienšauteni nakts apstākļos, šķēršļu joslas pārvarēšana, pirmās medicīniskās palīdzības sniegšana, ūdens šķēršļa pārvarēšana u.c.

Sacensības organizē Zemessardzes Sporta klubs sadarbībā ar 1. Zemessardzes novadu un Zemessardzes 46.kājnieku bataljonu.

Plašsaziņas līdzekļu ievērībai!

13. septembrī Užavā no plkst. 9:00 visiem interesentiem būs iespēja piedalīties „Zemessardzes izlūkpatruļas 2008” viesu dienā, iepazīties ar Rekrutēšanas un atlases centra prezentāciju, kā arī sekot līdzi sacensību norisei atsevišķos kontrolpunktos.


Informāciju sagatavojusi:
Līga Rukšāne
Zemessardzes štāba
sabiedrisko attiecību speciāliste
Tālrunis: 67335951
E-pasts: liga.ruksane@mil.lv
KOMENTĀRI
Jūs varat pievienot savu komentāru ziņai, kas tiks nosūtīts portāla redaktoram. Ja tas saturēs aktuālu un redakcijai saistošu informāciju, ziņa tiks papildināta ar Jūsu iesūtīto komentāru un Jūs vai Jūsu norādītā persona tiksiet norādīti kā ziņas papildinājuma pirmavoti.


Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Vēlos saņemt citus jaunākos komentārus par šo rakstu, savā e-pastā!
Tava ziņa:
Uz augšu