Saturs atjaunots pirms ne vairāk kā 4 stundam
Šodien ir 2024. gada 2. maijs 03:39:17
Kultūra » Kino "Rīga" Lielā zāle ir atguvusi savu eleganci un spožumu
Izvēlies kategoriju:
Rādīt informāciju: Ziņas Foto ziņas Preses relīzes Tirgus ziņas Intervijas
Kino "Rīga" Lielā zāle ir atguvusi savu eleganci un spožumu
Autors: Alise Jansone, 10/09/2008 15:17

Ir noslēgušies vērienīgie kino „Rīga” Lielās zāles rekonstrukcijas darbi un zāle atguvusi savu vēsturisko eleganci un spožumu. No šā gada 12. septembra, līdz ar Latvijas nozīmīgākā kinoforuma „Arsenāls” sākumu, kino cienītājiem atkal būs atvērtas abas – gan kino Lielā, gan Mazā zāle. Lielās zāles restaurācijas un kinoteātra infrastruktūras rekonstrukcijas darbos divu gadu laikā ir ieguldīti 1,4 milj. latu, informē Rīgas Kultūras aģentūras
mārketinga vadītājs Ivars Jakovels.

Lielās zāles restaurācijas ietvaros ir atjaunoti vērtīgie griestu gleznojumi, kurus gleznojis mākslinieks Hermanis Grīnbergs, kā arī sākotnējo krāšņo veidolu atguvusi dekoratīvā, rokoko stila ietekmē veidotā zāles apdare. Līdz ar griestu gleznojumu un zāles apdares restaurāciju ir veikta arī zāles tehniskā aprīkojuma un instalāciju rekonstrukcija – ierīkota moderna elektroinstalācija, jauna apskaņošanas sistēma, kā arī nomainīts kino projekcijas ekrāns, kas atbīdīts par vienu metru atpakaļ, tādējādi padarot Lielo zāli multifunkcionālu, kur bez kino seansiem skatītāji varēs baudīt arī koncertus un teātra uzvedumus.

Papildu Lielās zāles restaurācijai kinoteātrī ir paveikta vēl virkne darbu – veikts koridoru un priekštelpu apdares un grīdu remonts, rekonstruēts siltummezgls, pārbūvēti sanitārie mezgli, nomainīts jumta segums, kā arī ūdensvada un kanalizācijas cauruļvadi, veikts fasāžu apdares remonts un restaurācija.

Pēc kinoforuma „Arsenāls” noslēgšanās 21. septembrī, kino „Rīga” savai publikai piedāvās spilgtu pasaules kino un latviešu filmu programmu, kas aizsāksies ar Antonio Banderasa režisēto romantisko drāmu „Vasaras lietus“. Filma pirmizrādi uz kino „Rīga“ ekrāniem piedzīvos 22. septembrī.

Paredzams, ka 2009. gadā uz kino „Rīga” ekrāniem tiks demonstrētas vismaz 20 Eiropas kinofestivālu godalgoto filmu pirmizrādes. Filmas tiks papildinātas arī ar atraktīvām ekspreslekcijām. Kino „Rīga” jākļūst par multimediālu kultūras centru, kur satiekas dažādu mākslu veidi – kino, teātris, mūzika un dzeja.

Kino „Rīga” Lielā zāle apmeklētājiem tika slēgta 2006. gada nogalē, jo atradās avārijas stāvoklī.

Kino „Rīga“ ir vecākais no Latvijā strādājošajiem kinoteātriem, kas atklāts 1923. gadā ar nosaukumu „Splendid Palace“. Šis ir pirmais kinoteātris Baltijas valstīs, kur sāka demonstrēt skaņu filmas. Kinoteātra ēka ir valsts nozīmes arhitektūras piemineklis un pirmā dzelzsbetona būve pilsētā. Kino “Rīga“ ir „Eiropas Kino asociācijas“ (Europa Cinemas) un „Eiropas Mākslas kinoteātru asociācijas“ (European Art Cinemas Association) pilntiesīgs biedrs.
KOMENTĀRI
Jūs varat pievienot savu komentāru ziņai, kas tiks nosūtīts portāla redaktoram. Ja tas saturēs aktuālu un redakcijai saistošu informāciju, ziņa tiks papildināta ar Jūsu iesūtīto komentāru un Jūs vai Jūsu norādītā persona tiksiet norādīti kā ziņas papildinājuma pirmavoti.


Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Vēlos saņemt citus jaunākos komentārus par šo rakstu, savā e-pastā!
Tava ziņa:
Uz augšu