Saturs atjaunots pirms ne vairāk kā 4 stundam
Šodien ir 2024. gada 17. maijs 04:55:05
Sports » Labklājības ministre sveic Paralimpisko spēļu zelta medaļas ieguvēju Aigaru Apini
Izvēlies kategoriju:
Rādīt informāciju: Ziņas Foto ziņas Preses relīzes Tirgus ziņas Intervijas
Labklājības ministre sveic Paralimpisko spēļu zelta medaļas ieguvēju Aigaru Apini
Autors: Gunta Skrebele, 09/09/2008 17:12

Labklājības ministre Iveta Purne(ZZS) sveic Latvijas paralimpiskās vienības sportistu Aigaru Apini, kurš 8. septembrī Paralimpiskajās spēlēs Pekinā izcīnīja zelta medaļu diska mešanā.

„Šis ir liels gods Latvijai. Vēlos izteikt sirsnīgu pateicību personīgi Aigaram Apinim, kurš ar savu iniciatīvu un lielo gribasspēku ir apliecinājis, ka ir ievērojams, pasaules līmeņa paralimpiskais čempions un godam nes Latvijas vārdu pasaulē. Lielu pateicību izsaku arī sportista trenerim Aldim Šūpulniekam, ” norāda I. Purne.

I. Purne Ministru kabinetu rosinās novērtēt A. Apiņa sasniegumus un gan sportistam, gan viņa trenerim piešķirt naudas balvu par izciliem sasniegumiem sportā.

Vienlaikus I. Purne norāda, ka ir gandarīta par katru no 18 Latvijas paralimpiskās vienības sportistiem, kuri raduši spēkus un iespējas kvalificēties šīm pasaules mēroga sacensībām.

„Uzskatu, ka atzinību ir pelnījis  katrs no Latvijas paraolimpiskās vienības sportistiem un treneriem, neatkarīgi no uzrādītajiem sasniegumiem,” norāda I. Purne.

Jau ziņots, ka I. Purne Latvijas valdību pārstāvēja Paralimpisko spēļu atklāšanas ceremonijā 7. septembrī, Pekinā.

Olimpiskā ciemata apmeklējuma  laikā ministre tikās ar Latvijas paralimpiskās komitejas vadību, sportistiem un treneriem, iepazinās ar dzīves un treniņu apstākļiem, pārrunāja mūsu sportistu sasniegumus, kā arī problēmas un iespējamos risinājumus. 7. septembrī ministre noskatījās  sēdvolejbola spēli sievietēm starp Latviju un Ķīnu.

8. septembrī I. Purne apmeklēja Ķīnas invalīdu rehabilitācijas un pētniecības centru un iepazinās ar invalīdu rehabilitācijas sistēmu Ķīnā, kuras pamatā ir kompleksa un integrēta pieeja pacientam no traumas iegūšanas brīža līdz iekļaušanai pilnvērtīgā sabiedriskā un darba dzīvē.

Vizītes laikā ministre tikās arī ar Latvijas vēstnieku Ķīnā Jāni Lovniku, pārrunājot Latvijas un Ķīnas attiecības, sadarbības jomas un potenciālās iespējas nākotnē, kā arī apmeklēja pieņemšanu pie Ķīnas prezidenta Hu Dziņtao.


Informāciju sagatavoja:
Gunta Skrebele, labklājības ministres preses sekretāre, 67021685; 29494943; gunta.skrebele@lm.gov.lv
KOMENTĀRI
Jūs varat pievienot savu komentāru ziņai, kas tiks nosūtīts portāla redaktoram. Ja tas saturēs aktuālu un redakcijai saistošu informāciju, ziņa tiks papildināta ar Jūsu iesūtīto komentāru un Jūs vai Jūsu norādītā persona tiksiet norādīti kā ziņas papildinājuma pirmavoti.


Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Vēlos saņemt citus jaunākos komentārus par šo rakstu, savā e-pastā!
Tava ziņa:
Uz augšu