Saturs atjaunots pirms ne vairāk kā 15 minūtēm
Šodien ir 2024. gada 2. maijs 15:57:19
Kultūra » Izsludināts īsfilmu konkurss “Pasaule man apkārt”!
Izvēlies kategoriju:
Rādīt informāciju: Ziņas Foto ziņas Preses relīzes Tirgus ziņas Intervijas
Izsludināts īsfilmu konkurss “Pasaule man apkārt”!
Autors: Baiba Rezakova, 09/09/2008 10:42

Konkursā aicina piedalīties jaunieši vecumā no 15 – 18 gadiem, kuriem būs iespēja veidot īsfilmas par tēmu „Pasaule man apkārt”. Īsfilmu konkursa mērķis ir atspoguļojot attīstības valstu situāciju un vajadzības, tai skaitā arī seksuālās un reproduktīvās veselības jomā. Īsfilmas jaunieši var iesniegt līdz 2008. gada 17. oktobrim un jau novembra sākumā apbalvos labāko filmu autorus, informē LĢPSVA „Papardes zieds” pārstāve Dace Zaldāte.

Visi interesenti aicināti 13. septembrī Rīgā (Esplanādē) piedalīties Jauniešu radošajā festivālā, kur no plkst. 12:00 – 18:00 būs iespēja saņemt palīdzību īsfilmas veidošanā. Ar padomiem un tehnisko nodrošinājumu talkā nāks Tehniskais Jaunrades nams „Annas 2”. Par situāciju pasaulē varēs aprunāties ar asociācijas „Papardes zieds” darbiniekiem un jauniešu grupas biedriem.

Pasākumā tiks demonstrēta arī asociācijas jauniešu grupas veidotā īsfilma par viņu redzējumu, kā cilvēki reaģē un ko zina par prezervatīvu Moldovā, Ukrainā, Gruzijā, Nīderlandē un Āfrikā.

Konkurss tiek izsludināts projekta „Veselība, tiesības un izvēle ikvienam. Seksuālā veselība un tiesības viens no globālās attīstības jautājumiem” ietvaros. Projekta koordinatore Beāte Mīlgrāve cer, ka konkurss veicinās diskusijas par attīstības valstu problēmām, izaicinājumiem un situāciju kopumā: „Jaunieši šobrīd ir vairāk kā puse no pasaules iedzīvotājiem, bet diemžēl vairākās valstīs viņiem nav pieejama informācija par seksuālo un reproduktīvo veselību, vēl vairāk, daudzviet viņiem nav iespēja pat apmeklēt skolu. Šo jauniešu dzīves mērķi un pieredze ir krasi atšķirīga. Mēs ceram, ka konkurss veicinās jauniešu interesi par pasaulē notiekošo un ļaus arī mums pārējiem paskatīties uz pasauli plašāk.”

Labākie darbi tiks apbalvoti un demonstrēti plašākai sabiedrībai gan interneta vidē, gan citās projekta aktivitātēs.

Šo projektu īsteno Latvijas Ģimenes plānošanas un seksuālās veselības asociācija “Papardes zieds” kopā ar Igaunijas un Ungārijas ģimenes plānošanas asociācijām.
KOMENTĀRI
Jūs varat pievienot savu komentāru ziņai, kas tiks nosūtīts portāla redaktoram. Ja tas saturēs aktuālu un redakcijai saistošu informāciju, ziņa tiks papildināta ar Jūsu iesūtīto komentāru un Jūs vai Jūsu norādītā persona tiksiet norādīti kā ziņas papildinājuma pirmavoti.


Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Vēlos saņemt citus jaunākos komentārus par šo rakstu, savā e-pastā!
Tava ziņa:
Uz augšu