Saturs atjaunots pirms ne vairāk kā 4 stundam
Šodien ir 2024. gada 17. maijs 06:32:38
Sports » Krāšņi aizvadītas BMX 20 jubilejas svinības
Izvēlies kategoriju:
Rādīt informāciju: Ziņas Foto ziņas Preses relīzes Tirgus ziņas Intervijas
Krāšņi aizvadītas BMX 20 jubilejas svinības
Autors: Ieva Meļņika, 09/09/2008 09:18


Šajā nedēļas nogalē, 6. un 7. septembrī, atpūtas kompleksā  (AK) „Avoti” norisinājās Latvijas BMX 20 gadu jubilejas sacensības. Pasākuma ietvaros „SCO CENTRS BMX velotrasē” notika četras pasaules līmeņa, bet atšķirīgu kategoriju sacensības - Latvijas Nacionālā čempionāta finālkārtas, BMX divdesmitgades jubilejas sacensības ar ekskluzīvo retro braucienu, BALTIC CUP 2008 un Latvia Open . Godinot labākos BMX braucējus, tika atklāta pirmā Slavas zāle Eiropā, kurā ikviens interesents var iepazīties ar sacensību relikvijām un sasniegumiem.

Pasākums pulcēja plašu dalībnieku, ģimeņu un skatītāju pulku no Latvijas, Lietuvas, Krievijas un viesus no citu valstu BMX asociācijām. Divu dienu laikā tika izbaudīts plašs pasākumu klāsts, kas ap 2000 skatītājiem un dalībniekiem ļāva izbaudīt BMX sacensību spriedzi un kopības ģimeniskumu. Pasākumā piedalījās un sacensību uzvarētāju apbalvošanu veica Latvijas Republikas Izglītības un zinātnes ministre Tatjana Koķe, LOK prezidents Aldons Vrubļevskis, LOK ģenerālsekretārs Einārs Fogelis, Latvijas Riteņbraukšanas Federācijas prezidents Ģirts Rorbaks.

Visas sacensības pulcēja plašu dalībnieku skaitu. BMX divdesmitgades jubilejas sacensību retro braucienā tika izveidoti divu klašu braucieni – „Mazliet retro” un „Pavisam retro”. Šīs sacensības atkal apvienoja senus BMX braucējus ar pašdarinātiem velosipēdiem, senajām formām un pirmo sacensību numura zīmēm. Retro sacensības norisinājās SCO CENTRS BMX velotrasē”, pielāgojot trases sākuma un finiša pozīcijas. Visus jubilejas sacensību braucienu laiku tiesāja, protokolēja un starta atļaujas sniedza tie paši BMX cienītāji un idejas attīstītāji, kuru darba pienākumos tas ietilpa pirms 20 gadiem.

Tieši retro sacensības bija tās, ar kurām olimpietis Ivo Lakučs, pēc 20 gadu aktīvās darbības, noslēdza savu profesionālā braucēja karjeru klasē „Pavisam retro” izcīnot otro vietu. „Es mans sapnis bija uzrādīt labāku rezultātu kā pirmajās BMX sacensībās pirms 20 gadiem un es to izdarīju. Tagad esmu otrais, tad paliku godpilnajā trešajā vietā,” pēc brauciena atzīst Ivo Lakučs.

Jubilejas norises laikā īpaši godināti tika visi BMX idejas attīstītāji Latvijā. Kā to skaidroja BMX tēvs Jānis Siliņš: „Mums ir pasaules līmeņa braucēji, olimpiskais čempions, bet, lai nonāktu līdz šai medaļai, savu darbu BMX attīstībā ir ieguldījuši daudzi censoņi, kurus ikdienā nepamana vai laika gaitā piemirst. Mēs vēlamies pasniegt viņu ieguldīja izcīnītās medaļas kā pateicību par ticību skaistam sapnim, kas mūsu mazās valsts vārdu ir ierakstījis pasaules vēsturē. Latvieši – pirmie BMX olimpiskā zelta ieguvēji!”

Atpūtas komplekss „Avoti” BMX svinību laikā sniedza krāšņu dāvanu ikvienam pasākuma apmeklētājam – pirmo BMX Slavas zāli Eiropā. „Mēs vēlamies, lai tā ir motivācija jaunajiem braucējiem sasniegt pasaules līmeni un ierindoties starp labākajiem Latvijas BMX braucējiem. Es ticu, ka Latvijas Slavas zāli piepildīsies ar medaļām, relikvijām un braucēju sasniegumiem un ceru, ka mirdzums braucēju acīs nekad nepazudīs un viņi tieksies pēc vēl labākiem rezultātiem,” pirmos Slavas zāles apmeklētājus savā atklāšanas runā iedvesmo Jānis Matisons.

BMX jubilejas pasākuma divu dienu laikā norisinājās četras pasaules klases sacensības, kas sniedza jaunu sasniegumu klāstu Latvijas BMX braucēju vēsturē. Tika sapulcinātas un suminātas Latvijas BMX ģimenes un atklāta Slavas zāle. Plašais pasākumu klāsts divās dienās aptvēra 20 gados sasniegto, reprezentējot to, ko ar cilvēkiem dara mīlestība pret sportu un sapnis par BMX nākotni Latvijā.


Informāciju sagatavoja:
Ieva Meļņika
m.t. 22833285
ieva.melnika@gmail.com
www.avoti.com










KOMENTĀRI
Jūs varat pievienot savu komentāru ziņai, kas tiks nosūtīts portāla redaktoram. Ja tas saturēs aktuālu un redakcijai saistošu informāciju, ziņa tiks papildināta ar Jūsu iesūtīto komentāru un Jūs vai Jūsu norādītā persona tiksiet norādīti kā ziņas papildinājuma pirmavoti.


Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Vēlos saņemt citus jaunākos komentārus par šo rakstu, savā e-pastā!
Tava ziņa:
Uz augšu