Saturs atjaunots pirms ne vairāk kā 4 stundam
Šodien ir 2024. gada 17. maijs 06:06:40
Sports » Mets Rebo Varšavā kļūst par Red Bull X-Fighters 2008. gada čempionu
Izvēlies kategoriju:
Rādīt informāciju: Ziņas Foto ziņas Preses relīzes Tirgus ziņas Intervijas
Mets Rebo Varšavā kļūst par Red Bull X-Fighters 2008. gada čempionu
Autors: Ģirts Avotiņš, Marija Žuka, 08/09/2008 17:36


Polijas galvaspilsētā Varšavā ar grandiozu šovu un Red Bull X-Fighters Super Session sacensībām "X-Lecia" stadionā, kas tika atvērts pirmo un pēdējo reizi pēc divdesmit piecu gadu dīkstāves, trīsdesmit piecu tūkstošu skatītāju acu priekšā noslēdzās līdz šim garākā un apjomīgākā pasaulē prestižo moto frīstaila sacensību Red Bull X-Fighters sezona. Lai arī Varšavā izcilu uzvaru izcīnīja spānis Denijs Toress, vislielākās fanfaras izpelnījās šveicietis Mets Rebo, kurš sešu čempionāta posmu laikā spēja izcīnīt pietiekami daudz punktus, lai kļūtu par Red Bull X-Fighters 2008. gada sezonas čempionu.

"X-Lecia" stadions Varšavā, izmantojot kara laikā sagrauto māju drupas, tika uzbūvēts 1955. gadā un gadu desmitiem tas kalpoja kā visu lielāko Polijas sporta un kultūras pasākumu mājvieta, taču jau vairāk kā divdesmit piecus gadus tas vairāk ir līdzinājies drupām un tajā šo daudzo gadu laikā nav notikušas nevienas sporta sacensības. Taču pirms šī stadiona nojaukšanas, lai atbrīvotu vietu jaunam un modernam futbola stadionam, treknu punktu šī stadiona sportiskajai vēsturei pielika pasaulē pazīstamākie moto frīstaila sportisti, kuri šoreiz sacentās ne tikai par Red Bull X-Fighters čempionāta punktiem, bet izmēģināja spēkus arī līdz šim šajās sacensībās neiekļautās disciplīnās.

Par pēdējiem šī gada čempionāta punktiem Polijā cīnījās tikai visi četri čempionāta līderi: Mets Rebo, Denijs Toress, Džeremijs Lusks un Robijs Medisons. Vislielāko pārsteigumu sagādāja spānis Denijs Toress, kurš par spīti sāpēm, kuras radīja iepriekš gūtās traumas, pusfinālā uzveica šīs sezonas četru posmu uzvarētāju un čempionāta līderi šveicieti Metu Rebo, un finālā, cīnoties pret austrālieti Robiju Medisonu, izcīnīja spožu uzvaru. Šis posms gaužām neveiksmīgs bija amerikānim Džeremijam Luskam – viņš gan cīņā par vietu finālā, gan cīņā par trešo vietu piedzīvoja kritienus, kas neļāva tam ieņemt augstāku vietu par trešo. Neskatoties uz to, ka Varšavā izdevās izcīnīt tikai trešo vietu, Meta Rebo seja mirdzēja no sajūsmas, jo bija piepildījies sapnis par čempiona titulu. Otro vietu 2008. gada sezonas kopvērtējumā izcīnīja Denijs Toress, bet uz čempionāta goda pjedestāla zemākā pakāpiena kāpa Robijs Medisons.

Red Bull X-Fighters Super Session formāta sacensības, kas debitēja Varšavā, paredzēja līdz šim nebijušas sacensības – četri moto frīstaila braucēji tika aicināti izveidot katrs pats savu trīs sportistu komandu, lai komandu starpā sacenstos četrās dažādās disciplīnās: "Step Up" augstlēkšanā, lēcienos pa pusrampu, "Speed & Style" paralēlajā krosā, kā arī moto frīstailā. Jau pirms pirmās disciplīnas par trīsdesmit piecu tūkstošu skatītāju favorītiem kļuva amerikāņa Ronija Rennera komanda, kurā startēja francūzis Tomass Paže un leģendārais moto frīstaila veterāns, vairākkārtējais Red Bull X-Fighters čempions Travis Pastrana. Šī komanda sevi lieliski pierādīja visās disciplīnās – Ronnijs Renners bija nepārspējams gan augstlēkšanā, kurā viņš spēja sasniegt 9,6 metru atzīmi, gan lēkšanā pa pusrampu, kur gan viņam nācās sīvi cīnīties ar Mailu Ričmondu no ASV. Savukārt Travis Pastrana savu pieredzi un spēju uzvarēt, trenējoties tikai sešreiz gadā, demonstrēja "Speed & Style" paralēlajā krosā, kurā uzvarētājs tika noteikts ne tikai pēc trasē pavadītā laika, bet arī vērtējot trasē demonstrētos trikus.

Komandu cīņā otro vietu izcīnīja Meta Rebo komanda, kurā bija tikai komandas kapteinis un amerikānis Maiks Masons, jo viņu trešais komandas biedrs Džeremijs Lusks pēc piedzīvotajiem diviem kritieniem trasē vairs neparādījās. Trešo vietu izcīnīja Robija Medisona, Žila Dežo un Maila Ričmonda komanda, ceturtajā vietā atstājot poļa Barteka Oglazas sastādīto komandu, kurā startēja spānis Denijs Toress un čehs Libors Podmols.

Plašākas ziņas un rezultātus iespējams atrast Red Bull X-Fighters oficiālajā mājas lapā www.redbullxfighters.com Šīs sacensības kanāls TV6 demonstrēs 30. septembrī pulksten 14:15 un 4. oktobrī pulksten 12:30.


Ģirts Avotiņš
PR konsultants
GA's SIA
girts.avotins@gmail.com
+371 29467027

Marija Žuka
Brand Manager
Red Bull Latvia
+371 7873834
www.redbull.lv














KOMENTĀRI
Jūs varat pievienot savu komentāru ziņai, kas tiks nosūtīts portāla redaktoram. Ja tas saturēs aktuālu un redakcijai saistošu informāciju, ziņa tiks papildināta ar Jūsu iesūtīto komentāru un Jūs vai Jūsu norādītā persona tiksiet norādīti kā ziņas papildinājuma pirmavoti.


Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Vēlos saņemt citus jaunākos komentārus par šo rakstu, savā e-pastā!
Tava ziņa:
Uz augšu