Saturs atjaunots pirms ne vairāk kā 4 stundam
Šodien ir 2024. gada 26. aprīlis 19:13:05
Sports » VEF Rīga: Kambala nav piedalījies oficiālā basketbola spēlē
Izvēlies kategoriju:
Rādīt informāciju: Ziņas Foto ziņas Preses relīzes Tirgus ziņas Intervijas
VEF Rīga: Kambala nav piedalījies oficiālā basketbola spēlē
Autors: Laima Paula, 08/09/2008 12:00

29.augustā Kaspars Kambala VEF Rīga sastāvā piedalījās sezonas starplaikā notikušajā pārbaudes jeb draudzības spēlē. Tas, ka spēlē tika ievēroti plaši populāri basketbola noteikumi un uz to tika pārdotas ieejas biļetes, maču nekādā mērā nepadara par oficiālu, teikts basketbola kluba VEF izplatītajā paziņojumā.

Pasaules antidopinga kodekss nosaka, ka „diskvalificēta persona nevar diskvalifikācijas laikā piedalīties jebkādā veidā sacensībās vai pasākumos (..), ko rīko vai apstiprina parakstītājs vai parakstītāja dalīborganizācija. Spēli Valmierā ne rīkoja, ne apstiprināja parakstītājs (proti, FIBA), ne dalīborganizācija (Latvijas Basketbola savienība). Šī norma nav plašāk tulkojama, to nav iespējams attiecināt uz klubiem, jo tādas interpretācijas gadījumā tā ir paplašināma arī līdz katra kluba fiziskajiem biedriem. Tas jau būtu absurds, jo rezultātā, piemēram, VEF Rīga biedrs Valdis Valters ar diskvalificēto Kasparu Kambalu nedrīkstētu pat 1:1 uzspēlēt bumbu mājas pagalmā. Jo basketbola noteikumus taču, visticamāk, viņi ievērotu. Kodekss neizslēdz sportista piedalīšanos sportā brīvā laika pavadīšanas nolūkos.

Jebkurā gadījumā - VEF sastāvā K.Kambala līdz diskvalifikācijas beigām nepiedalīsies nevienā citā spēlē, lai neradītu citas diskutablas situācijas un nevienam neapzināti nenodarītu ļaunumu – ne sev, ne Latvijas basketbolam.

Vēlreiz vēlamies uzsvērt - VEF 100% ir pret dopingu, tāpēc mēs atzinīgi vērtējam publiskajā telpā radušos diskusiju, jo saprotam, ka izpratne par šo jautājumu līdz šim Latvijā bijusi nepilnīga, bet šis precedents un tā rezultātā radītā noteikumu interpretācija, cerams, būs adekvāta (nevis pārlieku šaura vai pārlieku plaša) un lietderīga turpmākajā praksē.
KOMENTĀRI
Jūs varat pievienot savu komentāru ziņai, kas tiks nosūtīts portāla redaktoram. Ja tas saturēs aktuālu un redakcijai saistošu informāciju, ziņa tiks papildināta ar Jūsu iesūtīto komentāru un Jūs vai Jūsu norādītā persona tiksiet norādīti kā ziņas papildinājuma pirmavoti.


Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Vēlos saņemt citus jaunākos komentārus par šo rakstu, savā e-pastā!
Tava ziņa:
Uz augšu