Saturs atjaunots pirms ne vairāk kā 15 minūtēm
Šodien ir 2024. gada 2. maijs 13:05:00
Kultūra » Izveidota Baltijas Jauno mūziķu skola
Izvēlies kategoriju:
Rādīt informāciju: Ziņas Foto ziņas Preses relīzes Tirgus ziņas Intervijas
Izveidota Baltijas Jauno mūziķu skola
Autors: Baiba Koknēviča, 05/09/2008 16:08

Šī gada oktobrī Jelgavā darbu sāks jauna oficiāla mācību iestāde – Privātā Baltijas Jauno mūziķu skola. Ideja par šādas skolas nepieciešamību radusies jau četrus gadus pastāvošajā Bērnu un jauniešu mūzikas klubā (BJMK), kuru pēdējās sezonas laikā apmeklēja jau vairāk nekā 300 Jelgavas pilsētas, rajona un citu tuvāko pilsētu jaunieši, lai pavadītu savu brīvo laiku, apgūstot kādu mūzikas instrumentu.

Jaunajā skolā trīs gadu laiku būs iespējams iegūt diplomu, kas apliecinās jauniešu zināšanas mūzikā. Sākotnēji skolā būs iespējams apgūt lielākoties rokmūziku. Skolas mērķis ir sagatavot jauniešus iestājeksāmeniem jebkurā no Eiropas lielākajām populārās mūzikas augstskolām. Skolā būs iespējams apgūt klasiskās un elektriskās ģitāras, bungu, basģitāras spēli, kā arī estrādes dziedāšanu, programmā iekļaujot mūzikas teoriju, populārās mūzikas vēsturi un saspēli mācību ansambļos.

Privātās Baltijas Jauno mūziķu skolas mācībspēki lielākoties ir jauni, talantīgi mūziķi, kas paši jau ieguvuši augstāko izglītību, vai pašlaik ir ceļā uz to kādā no Latvijas mūzikas augstskolām, kā arī – ar gana lielu personīgo pieredzi uz rokmūzikas skatuves.


KOMENTĀRI
Jūs varat pievienot savu komentāru ziņai, kas tiks nosūtīts portāla redaktoram. Ja tas saturēs aktuālu un redakcijai saistošu informāciju, ziņa tiks papildināta ar Jūsu iesūtīto komentāru un Jūs vai Jūsu norādītā persona tiksiet norādīti kā ziņas papildinājuma pirmavoti.


Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Vēlos saņemt citus jaunākos komentārus par šo rakstu, savā e-pastā!
Tava ziņa:
Uz augšu