Saturs atjaunots pirms ne vairāk kā 4 stundam
Šodien ir 2024. gada 27. aprīlis 05:50:27
Sports » Noskaidroti uzvadētāji Latvijas ūdens motosporta čempionātā
Izvēlies kategoriju:
Rādīt informāciju: Ziņas Foto ziņas Preses relīzes Tirgus ziņas Intervijas
Noskaidroti uzvadētāji Latvijas ūdens motosporta čempionātā
Autors: Laima Paula, 02/09/2008 10:40

Sestdien Jūrmalā, Lielupē risinājās pēdējais posms Latvijas ūdens motosporta atklātajā čempionātā, pēc kura tika noskaidroti 2008. gada sezonas uzvarētāji sešās laivu klasēs. Jūrmalā un arī čempionāta kopvērtējumā pirmo vietu starp komandām izcīnīja „UPB Energy”. Sezonas garumā spraigas cīņas risinājās starp vairāk kā septiņdesmit ūdens motosportistiem, informē Latvijas Ūdens Motosporta federācijas speciālists Andrejs Sviķis.

Pirms starta Jūrmalā nevienā no laivu klasēm līdzšinējie līderi nebija priekšlaicīgi nodrošinājuši uzvaru čempionāta kopvērtējumā, tāpēc pēdējais posms varēja būtiski ietekmēt godalgu sadalījumu. Tomēr sezonas vadošie sportisti sestdien apliecināja savu pārākumu pār konkurentiem un pelnīti ieguva tiesības saukties par čempioniem katrs savā laivu klasē.

Pēc sestdienas sacensībām Latvijas čempiona titulu jauniešu klasē JT-250 ieguva Mārtiņš Morozs no „UPB Energy”, savukārt O-500, RN-2000 un S-550 klasē kopvērtējumā uzvarēja viņa komandas biedri - attiecīgi Lauris Gūtmanis, Māris Vasiļevskis un Artūrs Brolītis. Bet par čempionu T-550 klasē kļuva Oļegs Sintnieks, komandas „Jūrmala” sportists. Visi kopvērtējuma uzvarētāji, izņemot Artūru Brolīti, arī pēdējā čempionāta posmā izcīnīja pirmās vietas.

Savukārt F2 ātrumlaivu piloti sacensībās Jūrmalā nepiedalījās, tāpēc kopvērtējuma uzvarētāji tika noteikti pēc iepriekšējo posmu rezultātiem. Par Latvijas čempionu kļuva Uvis Slakteris, aiz sevis otrajā vietā atstājot Uģi Grosu, bet bronzas godalgu izcīnija Mārtiņš Bergholcs.

Latvijas Ūdens motosporta federācijas valdes priekšsēdētājs Modris Kalnciems, rezumējot čempionāta norisi sezonas garumā, atzīst: „Liels prieks par šī gada lielo ūdens motosportistu aktivitāti, it īpaši starp jaunajiem pilotiem, kuri šosezon sacensībās startēja ļoti kuplā skaitā. Tas ļauj cerēt uz vēl straujāku ūdens motosporta attīstību Latvijā, kas federācijai būs galvenā prioritāte arī nākamgad. Esam gandarīti arī par lielo skatītāju interesi Latvijas pilsētās, kurās risinājās čempionāta posmi. Īpašu pateicību vēlos izteikt to pilsētu pašvaldībām, uzņēmumiem un organizācijām, kuri šogad atbalstīja ūdens motosporta sacensības.”
KOMENTĀRI
Jūs varat pievienot savu komentāru ziņai, kas tiks nosūtīts portāla redaktoram. Ja tas saturēs aktuālu un redakcijai saistošu informāciju, ziņa tiks papildināta ar Jūsu iesūtīto komentāru un Jūs vai Jūsu norādītā persona tiksiet norādīti kā ziņas papildinājuma pirmavoti.


Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Vēlos saņemt citus jaunākos komentārus par šo rakstu, savā e-pastā!
Tava ziņa:
Uz augšu