Saturs atjaunots pirms ne vairāk kā 4 stundam
Šodien ir 2024. gada 17. maijs 07:07:38
Eiropas Savienība » Saeimas priekšsēdētājs Gundars Daudze ar Albānijas un Horvātijas vēstniekiem diskutē par abu valstu integrāciju ES un NATO
Izvēlies kategoriju:
Rādīt informāciju: Ziņas Foto ziņas Preses relīzes Tirgus ziņas Intervijas
Saeimas priekšsēdētājs Gundars Daudze ar Albānijas un Horvātijas vēstniekiem diskutē par abu valstu integrāciju ES un NATO
Autors: Saeimas Preses dienests, 25/08/2008 17:02

Pirmdien, 25.augustā, Saeimas priekšsēdētājs Gundars Daudze tikās ar Albānijas vēstnieku Latvijā Florentu Čeliku (Florent Çeliku) un Horvātijas vēstnieku Latvijā Svjetlanu Berkoviču (Svjetlan Berković).

Saeimas priekšsēdētājs uzsvēra, ka šis gads ir intensīvs divpusējo attiecību veidošanā ar abām valstīm, jo gada sākumā oficiālā vizītē Latvijā viesojās Albānijas parlamenta priekšsēdētāja, bet septembrī paredzēta Horvātijas parlamenta priekšsēdētāja oficiālā vizīte mūsu valstī. Būtisks politiskā dialoga dienaskārtības jautājums ir Albānijas un Horvātijas virzība dalībai NATO.

„Mēs esam gandarīti, ka ar abām valstīm ir parakstīti pievienošanās NATO protokoli un ceram, ka arī turpmākā ratifikācija dalībvalstu parlamentos virzīsies bez kavēšanās,” Latvijas atbalstu pauda G.Daudze.

Vēstnieki nodeva Saeimas priekšsēdētājam Albānijas un Horvātijas parlamentu priekšsēdētāju kopīgo vēstuli NATO dalībvalstu parlamentu priekšsēdētājiem, kurā pausts aicinājums pēc iespējas ātrāk ratificēt abu valstu pievienošanās NATO protokolus. G.Daudze informēja vēstniekus, ka Saeima abus pievienošanās protokolus NATO plāno ratificēt šī gada rudens sesijā.

Saeimas priekšsēdētājs ar vēstniekiem pārrunāja arī situāciju Gruzijā, uzsvērdams, ka Latvija dažādos formātos ir paudusi savu atbalstu Gruzijas valsts suverenitātei un teritoriālajai vienotībai tās starptautiski atzītajās robežās.
Tikšanās laikā tika runāts arī par pašreizējo stāvokli Rietumbalkānu reģionā un par Eiropas Savienības (ES) paplašināšanās procesu. G.Daudze izteica Latvijas atbalstu Horvātijas uzņemšanai ES, kā arī apliecināja ES perspektīvu Albānijai stabilizācijas un asociācijas procesa ietvaros. Horvātijas vēstnieks atzīmēja veiksmīgo Latvijas pieredzes nodošanu Horvātijas valsts pārvaldes institūcijām par jautājumiem, kas attiecas uz integrāciju ES.




Saeimas Preses dienests
Tālr.: 67087266, mob.: 26136160
E-pasts: prese@saeima.lv
KOMENTĀRI
Jūs varat pievienot savu komentāru ziņai, kas tiks nosūtīts portāla redaktoram. Ja tas saturēs aktuālu un redakcijai saistošu informāciju, ziņa tiks papildināta ar Jūsu iesūtīto komentāru un Jūs vai Jūsu norādītā persona tiksiet norādīti kā ziņas papildinājuma pirmavoti.


Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Vēlos saņemt citus jaunākos komentārus par šo rakstu, savā e-pastā!
Tava ziņa:
Uz augšu