Saturs atjaunots pirms ne vairāk kā 4 stundam
Šodien ir 2024. gada 26. aprīlis 20:12:28
Sports » BMX olimpiskais čempions - Māris Štrombergs
Izvēlies kategoriju:
Rādīt informāciju: Ziņas Foto ziņas Preses relīzes Tirgus ziņas Intervijas
BMX olimpiskais čempions - Māris Štrombergs
Autors: Laura Rence, 22/08/2008 09:12

Par pirmo BMX riteņbraukšanas olimpisko čempionu pasaulē šodien agri no rīta kļuva latvietis Māris Štrombergs, aiz sevis atstājot ASV sportistus Maiku Deju un Doniju Robinsonu.

Jau pusfinālos Māris parādīja savas prasmes, visos uzvarot un nopietni pretendējot uz zelta medaļu. Arī finālā, startējot no pirmā celiņa, Latvijas sportists bija nepārspējams - jau pirmajā virāžā izdevās izvirzīties priekšā pārējiem. Kā jau pirms sacensībām komentēja BMX speciālisti, šajā trasē ir ļoti svarīgi iegūt līderpozīcijas tieši sākumā, un Māris uzdevumu bija izpildījis, pabeidzot finālu labu gabalu priekšā galvenajiem konkurentiem.

Diemžēl otram Latvijas riteņbraucējam Artūram Matisonam tik labi neveicās un vienā no pusfināliem viņš piedzīvoja kritienu, kas automātiski liedza viņam turpināt sacensību par godalgām.

Šogad pirmo reizi Olimpisko spēļu vēsturē BMX riteņbraukšana ir iekļauta sporta veidu sastāvā, tāpēc M. Štrombergs ar savu panākumu noteikti ieies ne vien Latvijas, bet arī visas pasaules vēsturē.

Jāatgādina, ka šogad M. Štrombergs jau izcīnīja arī pasaules čempiona titulu BMX riteņbraukšanā. Šīs sacensības, kā atzina sportists, noderēja, lai fiziski un psiholoģiski labāk sagatavotos Olimpiādei. Tā kā Māris jau divus gadus ir Valmieras Junioru olimpiskās vienības sastāvā, par visiem panākumiem jau iepriekš saņēmis arī Valmieras pilsētas apbalvojumu "Gada valmierietis 2008".
KOMENTĀRI
Jūs varat pievienot savu komentāru ziņai, kas tiks nosūtīts portāla redaktoram. Ja tas saturēs aktuālu un redakcijai saistošu informāciju, ziņa tiks papildināta ar Jūsu iesūtīto komentāru un Jūs vai Jūsu norādītā persona tiksiet norādīti kā ziņas papildinājuma pirmavoti.


Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Vēlos saņemt citus jaunākos komentārus par šo rakstu, savā e-pastā!
Tava ziņa:
Uz augšu