Saturs atjaunots pirms ne vairāk kā 15 minūtēm
Šodien ir 2024. gada 25. aprīlis 16:42:41
Sports » Ščerbatihs izcīna olimpisko bronzu
Izvēlies kategoriju:
Rādīt informāciju: Ziņas Foto ziņas Preses relīzes Tirgus ziņas Intervijas
Ščerbatihs izcīna olimpisko bronzu
Autors: Laima Paula, 19/08/2008 17:13

Šodien Pekinā Olimpisko spēļu svarcelšanas disciplīnā svara kategorijā virs 105 kg Latvijas sportists Viktors Ščerbatihs ieguva - pagaidām vienīgo medaļu mūsu valstij - bronzu.

Divcīņu - raušanā un grūšanā - summā Ščerbatihs pacēla 448 kg, taču diemžēl tas nebija pietiekami, lai pārspētu Vācijas sportistu Matiasu Šteineru, kurš pačeļot 461 kg, ieguva 1. vietu, un krievu Jevgeņiju Čigiševu, kurš pieveica 460 kg smagus svarus.

Otrajā disciplīnā - grūšanā - Latvijas sportists neizmantoja otro no trim mēģinājumiem, pat neiznākot uz paaugstinājuma. Šāds misēklis radās, jo sākotnēji tika uzlikts pārāk liels smagums, ko pēc tam sacensību tiesneši neļāva nomainīt. Trešajā piegājienā, grūžot jau 257 kg, lielās svaru atšķirības dēļ (1. piegājienā tie bija 242 kg), stieni neizdevās noturēt, tā arī paliekot trešajā vietā.

Pēc starta V. Ščerbatihs gan bija gana nelaimīgs, jo cerētā zelta vietā tikai bronza.
KOMENTĀRI
Jūs varat pievienot savu komentāru ziņai, kas tiks nosūtīts portāla redaktoram. Ja tas saturēs aktuālu un redakcijai saistošu informāciju, ziņa tiks papildināta ar Jūsu iesūtīto komentāru un Jūs vai Jūsu norādītā persona tiksiet norādīti kā ziņas papildinājuma pirmavoti.


Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Vēlos saņemt citus jaunākos komentārus par šo rakstu, savā e-pastā!
Tava ziņa:
Uz augšu