Saturs atjaunots pirms ne vairāk kā 4 stundam
Šodien ir 2024. gada 24. aprīlis 03:02:13
Sports » Šonedēļ olimpiskajās spēlēs svarīgi Latvijas sportistu starti
Izvēlies kategoriju:
Rādīt informāciju: Ziņas Foto ziņas Preses relīzes Tirgus ziņas Intervijas
Šonedēļ olimpiskajās spēlēs svarīgi Latvijas sportistu starti
Autors: Laima Paula, 19/08/2008 10:57

Šonedēļ Olimpiāde Pekinā jau ieceļojusi izšķirošajā fāzē, tālab līdz pat svētdienai gaidāmas sīvas cīņas ar latviešu sportistu piedalīšanos. Turklāt disciplīnās, kurās arī mēs varam cerēt uz godalgotām vietām.

Šodien, 19. augustā, brīdis startam būs pienācis arī vienam no Latvijas lielākajām cerībām uz kādu no medaļām - svarcēlājam Viktoram Ščerbatiham. Viņš ir pašreizējais pasaules un Eiropas čempions, un, tā kā Olimpiādē nestartē Hosē Rezazadē, Viktora cerības uz zeltu ir visai augstas. Svarcelšana LTV7 ēterā sāksies plkst. 13:55, informē VB SIA "Latvijas televīzija" speciālists Ģirts Valdīšana.

Lielas cerības šobrīd liekam arī uz BMX riteņbraukšanu. Pirmo reizi Olimpisko spēļu programmā iekļautajam sporta veidam Latvijai ir maksimālā pārstāvniecība – veseli trīs sportisti: Ivo Lakučs, Māris Štrombergs un Artūrs Matisons! Kvalifikācijas sacensības šajā disciplīnā varēsim skatīt trešdien, 20. augustā, plkst. 4:00, 8:40 un 11:15. Bet finālu – ceturtdien, 21. augustā, plkst. 4:00 un 8:15.

Savukārt mūsu Dmitrija Miļkeviča starts vieglatlētikas sacensībās (800 m skrējiens) kvalifikācijas 1. kārtā – trešdien, 20. augustā, plkst. 14:20. Tomēr vieglatlētikā mūsu sportistu starti koncentrēsies ceturtdien, 21. augustā, jau no plkst. 5:45. Rīta programmā startēs gan mūsu šķēpmetēji Vadims Vasiļevskis, Ēriks Rags un Ainārs Kovals, gan daudzcīņnieks Jānis Karlivāns.

Vakara programmā no plkst. 14:30 būs gan turpinājums daudzcīņai un izšķirošās cīņas modernajā pieccīņā (te sekosim līdzi Denisa Čerkovska startam), gan šķēpmešana sievietēm, kurā īkšķus turēsim par Sintu Ozoliņu. Tāpat varēsim vērot, kā 800 metru pusfinālā Dmitrijs Miļkēvičs cīnīsies par iespēju tikt finālā.

Piektdien, 22. augustā, jau sākot no plkst. 2:30 sekosim līdzi 50 km soļošanā, kurā piedalīsies arī Inguss Janevics un Igors Kazakevičs. Rīta programmā varēsim turpināt sekot līdzi arī mūsu daudzcīņnieka Jāņa Karlivāna startiem, bet kanoe airēšanas sacensību finālos, kas ēterā būs, sākot no plkst. 12:00, varētu parādīties arī mūsu sportisti. Šīs cerības pamato patīkamais pārsteigums, ka Pekinas olimpisko spēļu pusfinālā 1000 m distancē nule iekļuvis Latvijas delegācijas jaunākais dalībnieks - kanoists Miķelis Ežmalis. Tāpat par iespēju piedalīties izšķirošajās cīņās cīnīsies mūsu smaiļotāju pāris - Kristaps Zaļupe un Krists Straume.

Vakara programmā – no plkst. 15:00 - modernā pieccīņa sievietēm un Jāņa Karlivāna pēdējie starti daudzcīņā.

Sestdien, 23. augustā, - šķēpmešanas fināls, kurā ceram ieraudzīt visus trīs mūsu sportistus, bet vieglatlētikas sacensību finālā 800 m skriešanā, visticamāk, redzēsim arī mūsu Dmitriju Miļkēviču.
KOMENTĀRI
Jūs varat pievienot savu komentāru ziņai, kas tiks nosūtīts portāla redaktoram. Ja tas saturēs aktuālu un redakcijai saistošu informāciju, ziņa tiks papildināta ar Jūsu iesūtīto komentāru un Jūs vai Jūsu norādītā persona tiksiet norādīti kā ziņas papildinājuma pirmavoti.


Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Vēlos saņemt citus jaunākos komentārus par šo rakstu, savā e-pastā!
Tava ziņa:
Uz augšu