Saturs atjaunots pirms ne vairāk kā 4 stundam
Šodien ir 2024. gada 17. maijs 05:38:02
Sports » Rīt tiks dots starts F2 ātrumlaivu Pasaules kausa izcīņai
Izvēlies kategoriju:
Rādīt informāciju: Ziņas Foto ziņas Preses relīzes Tirgus ziņas Intervijas
Rīt tiks dots starts F2 ātrumlaivu Pasaules kausa izcīņai
Autors: Andrejs Sviķis, 18/08/2008 09:31

Rīt, 16. augustā, Rīgā sāksies ūdens motosporta nozīmīgākais notikums – F2 ātrumlaivu Pasaules kausa sacensības. Tās notiks Daugavas akvatorijā starp Akmens un Vanšu tiltu. Sestdien starts tiks dots F2 Pasaules kausa ātrumrekordu uzstādīšanai un izslēgšanas braucieniem. Turpretī svētdien risināsies galvenās sacensības „F2 Grand Prix of Latvia”, kurām šogad pieteikušies 22 sportisti no 13 valstīm.

Pasaules kausa Rīgas posmam šogad akreditējies rekordliels dalībnieku skaits, tāpēc sacensības solās sagādāt spraigu cīņu starp pasaules labākajiem F2 pilotiem. Latviju Pasaules kausa izcīņā pārstāvēs divas komandas – „Riga Powerboat Team” ar pilotiem Uvi Slakteri un Mārtiņu Bergholcu un „Kalnciems Racing Team” ar pilotu Uģi Grosu. Spēcīgākie pretendenti uz uzvaru no ārzemju sportistiem ir divi divkārtējie pasaules čempioni „Formula 2” klasē anglis Kolins Dželfs un zviedrs Joans Andersons.

Rīt pulksten 10.00 notiks brīvie treniņbraucieni, kam sekos pirmais un otrais kvalifikācijas brauciens. Bet sestdienas otrajā pusē tiks noskaidroti ātruma rekorda sacensību uzvarētāji un piloti, kuri iegūs godalgas, izslēgšanas braucienos. Tajos pēc kārtas pa pāriem sacentīsies visi piloti, un katra pāra ātrākais sportists kvalificēsies tālākajiem mačiem izslēgšanas braucienu disciplīnā.

Savukārt svētdien, 17. augustā, sākot no pulksten 10.00 sportisti veltīs laiku brīvajiem treniņbraucieniem. Pulksten 14.15 sāksies F2 Pasaules kausa „Latvijas Grand Prix” izcīņa, kuras laikā sportisti veiks 35 apļus. Pulksten 15.00 uz AB dambja notiks svinīga sacensību uzvarētāju apbalvošana.

Latvijas Ūdens motosporta federācijas valdes priekšsēdētājs Modris Kalnciems uzsver: „Šogad esam parūpējušies par to, lai sportisti būtu nodrošināti ar visu nepieciešamo un justos labi, atrodoties Latvijā. Arī skatītājiem būs ko redzēt, jo sacīkstes solās būt vēl spraigākas nekā iepriekš, ņemot vērā pilotu skaitu, kas tajās piedalīsies.”

Interesenti varēs sekot līdzi sacensībām no Vanšu un Akmens tilta, kā arī no krastmalas. Rīgā ir vienīgā Pasaules kausa posmu trase, kurā sacensībām līdzi var sekot tik ērti no dažādiem skatupunktiem. Paralēli sacīkstēm skatītāji varēs vērot „Laivu šovu”, kurā laivas un jahtas demonstrēs trīs lielākie laivu dīleri Latvijā „Laivu centrs”, „Laivu depo” un „Fora Yachting”.

Šogad vairāk nekā citos gados ir padomāts arī par to, lai nodrošinātu F2 Pasaules kausa „Latvijas Grand Prix” izcīņas rīkotāju mobilitāti uz sauszemes. Tādēļ sadarbībā ar Auto Group Baltic, kas ir Volkswagen importētājs Baltijā, Latvijas Ūdens motosporta federācijas valdes priekšsēdētājs Modris Kalnciems un F2 pasaules kausa ātrumlaivām direktors Matīss Kaļāns pasākuma laikā pārvietosies ar „Volkswagen Passat CC”, savukārt VIP personu un tiesnešu pārvadāšanai uzmantos „VW Business”.

Pirmais F2 Pasaules kausa posms notika 24. un 25. maijā Portugālē, kur Uģis Gross ierindojās 5. vietā, bet Uvis Slakteris tehnisku iemeslu dēļ no sacensībām izstājās un Pasaules kausa pirmajā posmā ieskaites punktus neguva. Kopumā šogad paredzēti četri posmi, no kuriem nākamais oktobrī notiks Saūda Arābijā un pēdējais 12.–14. decembrī – Malaizijā.

F2 Rīgas posma sacensību atbalstītāji ir Rīgas dome, „Latvijas gāze”, „Latvijas valsts meži”, „CJ Racing”, Rīgas brīvosta un Nacionālie bruņotie spēki. Informatīvo atbalstu pasākumam sniedz ”Radio SWH”, „draugiem.lv”, „Diena”, „JCDecoux”, „KKK”, „FHM”. Savukārt sauszemes transportu nodrošina „Volkswagen” un „Motofavorīts”.

Par Rīgas svētkiem

Trīs svētku dienās no 15. līdz 17. augustam Rīgas skaistākie zaļie stūrīši iegūs jaunu elpu un kļūs par patīkamu aktīvas vai nesteidzīgas atpūtas vietu visiem svētku apmeklētājiem. Turklāt vairāk nekā jebkad „Rīgas svētki 2008” mudinās izvēlēties aktīvu atpūtu ar sportu saistītos pasākumos – gan kā dalībniekiem, gan kaismīgiem līdzjutējiem.

„Rīgas svētkus 2008” organizē Rīgas domes Kultūras departaments sadarbībā ar 24 pasākumu producentiem. Svētku laikā Rīgas centrā un priekšpilsētās notiks vairāk nekā 40 dažādu pasākumu.


Informāciju sagatavoja

Andrejs Sviķis,
Latvijas Ūdens motosporta federācijas (LŪMSF)
preses sekretārs
tālr. 28652677
andrejs@lumsf.lv
www.f2worldcup.com
www.lumsf.lv


KOMENTĀRI
Jūs varat pievienot savu komentāru ziņai, kas tiks nosūtīts portāla redaktoram. Ja tas saturēs aktuālu un redakcijai saistošu informāciju, ziņa tiks papildināta ar Jūsu iesūtīto komentāru un Jūs vai Jūsu norādītā persona tiksiet norādīti kā ziņas papildinājuma pirmavoti.


Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Vēlos saņemt citus jaunākos komentārus par šo rakstu, savā e-pastā!
Tava ziņa:
Uz augšu