Saturs atjaunots pirms ne vairāk kā 4 stundam
Šodien ir 2024. gada 17. maijs 07:07:15
Eiropas Savienība » Pārņem Eiropas Savienības direktīvu
Izvēlies kategoriju:
Rādīt informāciju: Ziņas Foto ziņas Preses relīzes Tirgus ziņas Intervijas
Pārņem Eiropas Savienības direktīvu
Autors: Elīna Dobulāne, 14/08/2008 12:14

Lai pārņemtu Eiropas Savienības direktīvu par atbrīvojumu no pievienotās vērtības nodokļa (PVN) un akcīzes nodokļa par precēm, kas atrodas ceļotāju personīgajā bagāžā, kuri ierodas no trešajām valstīm, ceturtdien, 14. augustā, valsts sekretāru sanāksmē tika izsludināti Finanšu ministrijas sagatavoti grozījumi likumā par PVN un likumā par akcīzes nodokli.

Likumu par PVN plānots papildināt, nosakot atbrīvojumu no PVN importa precēm, ko iekšzemē ieved personīgajā bagāžā ceļotājs, kas ierodas no trešās valsts vai trešās teritorijas, ja šāda preču ievešana nav komerciāla. Atbilstoši direktīvas prasībām kritēriji atbrīvojumam no PVN noteikti gan pēc ievesto preču vērtības, gan pēc to daudzuma.

Tā kā direktīva attiecas arī uz akcīzes nodokli, atbrīvojums tabakas izstrādājumiem, alkoholiskajiem dzērieniem un degvielai, ko ceļotājs ieved personīgajā bagāžā, noteikts, ievērojot likumā par akcīzes nodokli noteiktos nosacījumus un ierobežojumus šo preču daudzumam.

Likumā par PVN plānots veikt arī citas redakcionālas izmaiņas.

Grozījumu projekts vēl jāizskata Ministru kabinetā, un par tā pieņemšanu lems Saeima. Paredzams, ka grozījumi stāsies spēkā 2008. gada 1. decembrī.

Šobrīd atbrīvojumi no pievienotās vērtības nodokļa (PVN) un akcīzes nodokļa par precēm, noteikti saskaņā ar Regulu Nr. 918/83. 2008. gada 1. decembrī stāsies spēkā Eiropas Savienības direktīva, kas nosaka atbrīvojumu no PVN un akcīzes nodokļa par precēm, kuras ieved personas, kas ieceļo no trešajām valstīm.


Informācijas sagatavotājs:
Elīna Dobulāne
Preses nodaļas vadītāja
Tālr. 67083850, Elina.Dobulane@fm.gov.lv


KOMENTĀRI
Jūs varat pievienot savu komentāru ziņai, kas tiks nosūtīts portāla redaktoram. Ja tas saturēs aktuālu un redakcijai saistošu informāciju, ziņa tiks papildināta ar Jūsu iesūtīto komentāru un Jūs vai Jūsu norādītā persona tiksiet norādīti kā ziņas papildinājuma pirmavoti.


Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Vēlos saņemt citus jaunākos komentārus par šo rakstu, savā e-pastā!
Tava ziņa:
Uz augšu