Saturs atjaunots pirms ne vairāk kā 15 minūtēm
Šodien ir 2024. gada 17. maijs 10:01:16
Eiropas Savienība » Ārlietu ministrs Eiropas Savienības Vispārējo lietu un ārējo attiecību padomes ārkārtas sanāksmē rosinās diskusijas par turpmākajām ES un Krievijas attiecībām
Izvēlies kategoriju:
Rādīt informāciju: Ziņas Foto ziņas Preses relīzes Tirgus ziņas Intervijas
Ārlietu ministrs Eiropas Savienības Vispārējo lietu un ārējo attiecību padomes ārkārtas sanāksmē rosinās diskusijas par turpmākajām ES un Krievijas attiecībām
Autors: Ārlietu ministrija, 13/08/2008 09:37

13. augustā ārlietu ministrs Māris Riekstiņš Briselē piedalīsies Eiropas Savienības Vispārējo lietu un ārējo attiecību padomes (VLĀAP) ārkārtas sanāksmē, kurā tiks pārrunāta aktuālā situācija Gruzijā un koordinēta ES nostāja attiecībā uz Krievijas militāro ofensīvu Gruzijā, kura jau izpelnījusies gan Latvijas, gan citu valstu nosodījumu.

VLĀAP ārkārtas sanāksmes ietvaros tiks skatīts arī jautājums par Eiropas Savienības dalībvalstu nostāju attiecībā uz ES-Krievijas attiecību turpmāko attīstību.

Ārlietu ministrs iepazīstinās ar Latvijas pozīciju attiecībā uz jautājumiem saistībā ar situāciju Gruzijā, balstoties arī uz informāciju no Ministru prezidenta Ivara Godmaņa vizītes Tbilisi. „Nepieciešama diskusija arī par miera uzturētāju formāta maiņu, jo nesenie notikumi ir apliecinājuši, ka līdzšinējais ir izrādījies nesekmīgs”, norāda ārlietu ministrs Māris Riekstiņš.

Ārlietu ministrs Māris Riekstiņš jau iepriekš skaidri paudis Latvijas pozīciju, nosodot Krievijas militāro ofensīvu Gruzijā un aicinot starptautisko sabiedrību adekvāti izvērtēt notikumus, paust vienotu nostāju un veicināt dialogu starp konfliktā iesaistītajām pusēm.


Preses kontaktiem:
Preses centra nodaļa: (371) 7016 272. Fakss: (371) 7222 335
Krišjāņa Valdemāra iela 3, Rīga
E-pasts: media@mfa.gov.lv
KOMENTĀRI
Jūs varat pievienot savu komentāru ziņai, kas tiks nosūtīts portāla redaktoram. Ja tas saturēs aktuālu un redakcijai saistošu informāciju, ziņa tiks papildināta ar Jūsu iesūtīto komentāru un Jūs vai Jūsu norādītā persona tiksiet norādīti kā ziņas papildinājuma pirmavoti.


Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Vēlos saņemt citus jaunākos komentārus par šo rakstu, savā e-pastā!
Tava ziņa:
Uz augšu