Saturs atjaunots pirms ne vairāk kā 4 stundam
Šodien ir 2024. gada 17. maijs 05:54:37
Sports » Latvijas sportisti sola spraigas sacīkstes
Izvēlies kategoriju:
Rādīt informāciju: Ziņas Foto ziņas Preses relīzes Tirgus ziņas Intervijas
Latvijas sportisti sola spraigas sacīkstes
Autors: Andrejs Sviķis, 12/08/2008 17:23

Otrdien, 12. augustā, Daugavā starp Vanšu un Akmens tiltu risinājās Latvijas F2 ūdens motosportistu treniņi pirms gaidāmajām Pasaules kausa sacensībām „F2 Grand Prix of Latvia”, kas notiks jau nedēļas nogalē, 16. un 17. augustā, galvaspilsētas svētku laikā. Uvis Slakteris, Uģis Gross un jaunais F2 pilots Mārtiņš Bergholcs treniņa laikā izmantoja unikālo iespēju un gatavojās sīvajai konkurencei, ko veidos 19 ārzemju sportisti. Piloti cer sacensībās pierādīt savas spējas visas pasaules F2 ūdens motosporta līdzjutējiem un izmēģināja trasi, kas speciāli treniņiem tika izlikta tāda pati, kāda tā būs sacīkšu dienās.

Līdz Pasaules kausa ūdens motosportā Rīgas posmam palikušas vairs tikai dažas dienas, un Latvijas ūdens motosportistiem pretēji citu valstu pilotiem ir iespēja sevi izmēģināt Daugavas ūdeņos vēl pirms atbildīgajam sacensībām. Šie treniņbraucieni pilotiem ir ļoti nozīmīgi, jo palīdz sagatavoties situācijai, kāda viņus gaidīs Pasaules kausa izcīņas laikā. Treniņi Daugavā ir īpaši nozīmīgi, jo Rīgas trase tiek atzīmēta kā viena no sarežģītākajām – viļņi, ko rada laivas, atsitas pret Daugavas stāvajiem betona krastiem un skalojas atpakaļ, tā radot sportistiem papildu slodzi.

Mārtiņš Bergholcs apgalvo: „Rīgā sacensības būs ļoti īpašas, jo šī ir pirmā sezona man kā F2 pilotam. Runājot par gaidāmajām sacensībām, pagaidām vienīgais stingri izvirzītais mērķis ir finišēt. Arī komanda uzsver, ka pagaidām, kamēr uzkrāju pieredzi, nevajag trakot un jācenšas mācīties. Aizvadītie treniņbraucieni reālajā sacensību distancē bija neatsverama pieredze. Tā bija pirmā reize, kad izbraucu Rīgas trasi, un man tā bija unikāla iespēja. Pagaidām, lai labi nostartētu, man svarīgs ir katrs aplis, ko nobraucu treniņos.”

Uģis Gross uzsvēra: „Šīs sacensības ir ļoti nozīmīgas gan sportistiem, kuri tajās piedalīsies, gan Rīgai kā Pasaules kausa izcīņas posma mājvietai. Šajās sacīkstēs es, protams, vēlos nostartēt pēc iespējas labāk un attaisnot tās cerības, ko uz mani liek komanda un līdzjutēji. Bet arī pārējiem Latvijas pilotiem es novēlu parādīt sevi no labākās puses, pierādot, ka Latvija ir valsts, kur ūdens motosports ir attīstīts ļoti augstā līmenī.”

Savukārt pieredzējušais ūdens motosportists Uvis Salkteris atklāja, ka, īpaši gatavojoties nozīmīgajām sacensībām, kas šogad risinās Latvijā, viņš savai laivai ir veicis arī tehniskus uzlabojumus. Uvja laiva ir paplatināta, tādā veidā iegūstot stabilitāti, un, kā pierādījušas pēdējās sacensības, kurās Uvis ir startējis, laiva kļuvusi arī ātrāka. „Šie treniņi bija lieliska iespēja izmēģināt jaunos laivas parametrus Daugavas ūdeņos starp Vanšu un Akmens tiltu,” atzīmēja sportists.

Tomēr, lai arī mūsu sportistiem ir priekšrocība jau iepriekš izmēģināt trasi, sacensības nesolās būt vienkāršas, un viss izšķirsies tikai tad, kad būs parādīts rūtainais finiša karogs. Uvis Slakteris uzsver: „Šogad sacensībās piedalīsies rekordliels F2 pilotu skaits. Uz starta stāsies 22 laivas, un nevienu no tām nevada pilots, kurš nevarētu vai nevēlētos cīnīties par medaļām. Noteikti gan jāatzīmē divi divkārtējie pasaules čempioni „Formula 2” klasē Kolins Dželfs un Joans Andersons, kuri arī šogad labprāt iegūtu uzvaru. Bet Latvijas sportisti šīs sezonas laikā jau iepriekš ir pierādījuši, ka ir spējīgi sasniegt ļoti augstus rezultātus un var cīnīties ar ikvienu konkurentu.”

Sacensības šogad sāksies sestdien, 16. augustā, pulksten 10.00 no rīta ar brīvajiem treniņbraucieniem. Bet pulksten 12.00 notiks sportistu pirmais kvalifikācijas brauciens. Jau sestdienas vakarā pulksten 16.00 notiks pilotu ātruma rekorda sacensības un izslēgšanas sacensības. Turpretī svētdien uzreiz pēc sportistu parādes apļa, kas notiks pulksten 14.00, starts tiks dots galvenajām sacensībām „F2 Grand Prix of Latvia”, kur sportisti cīnīsies par uzvaru 35 apļus garā distancē.

Šogad Pasaules kausa F2 izcīņas posma sacensības papildinās arī citi pasākumi, kas risināsies Daugavā un tās krastos Rīgas svētku laikā. Viens no šādiem pasākumiem būs Laivu šovs pie AB dambja, kurā demonstrēs un pārdos dažādas laivas un jahtas. Sacīkšu starplaikos priecēs un izklaidēs skatītājus, kā arī uzmundrinās ūdens motosportistus īpašās F2 karsējmeitenes. Rīgas sacensību atraktīvās līdzjutējas ir unikālas F2 Pasaules kausā, jo nevienā posmā līdz šim šādas karsējmeitenes nav bijušas.

F2 Rīgas posma sacensību atbalstītāji ir Rīgas dome, „Latvijas gāze”, „Latvijas valsts meži”, „CJ Racing”, Rīgas brīvosta un Nacionālie bruņotie spēki. Informatīvo atbalstu pasākumam sniedz ”Radio SWH”, „draugiem.lv”, „Diena”, „JCDecoux”, „KKK”, „FHM”. Savukārt sauszemes transportu nodrošina „Volkswagen” un „Motofavorīts”.

Par Rīgas svētkiem

Trīs svētku dienās no 15. līdz 17. augustam Rīgas skaistākie zaļie stūrīši iegūs jaunu elpu un kļūs par patīkamu aktīvas vai nesteidzīgas atpūtas vietu visiem svētku apmeklētājiem. Turklāt vairāk nekā jebkad „Rīgas svētki 2008” mudinās izvēlēties aktīvu atpūtu ar sportu saistītos pasākumos – gan kā dalībniekiem, gan kaismīgiem līdzjutējiem.

„Rīgas svētkus 2008” organizē Rīgas domes Kultūras departaments sadarbībā ar 24 pasākumu producentiem. Svētku laikā Rīgas centrā un priekšpilsētās notiks vairāk nekā 40 dažādu pasākumu.


Informāciju sagatavoja
Andrejs Sviķis,
Latvijas Ūdens motosporta federācijas (LŪMSF)
preses sekretārs
tālr. 28652677
andrejs@lumsf.lv
www.f2worldcup.com
www.lumsf.lv
KOMENTĀRI
Jūs varat pievienot savu komentāru ziņai, kas tiks nosūtīts portāla redaktoram. Ja tas saturēs aktuālu un redakcijai saistošu informāciju, ziņa tiks papildināta ar Jūsu iesūtīto komentāru un Jūs vai Jūsu norādītā persona tiksiet norādīti kā ziņas papildinājuma pirmavoti.


Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Vēlos saņemt citus jaunākos komentārus par šo rakstu, savā e-pastā!
Tava ziņa:
Uz augšu