Saturs atjaunots pirms ne vairāk kā 4 stundam
Šodien ir 2024. gada 26. aprīlis 18:33:42
Sports » Valsts prezidents apmeklēs Olimpiskās spēles
Izvēlies kategoriju:
Rādīt informāciju: Ziņas Foto ziņas Preses relīzes Tirgus ziņas Intervijas
Valsts prezidents apmeklēs Olimpiskās spēles
Autors: Baiba Koknēviča, 05/08/2008 14:53

No trešdienas, 6.augusta, līdz ceturtdienai, 14.augustam, Valsts prezidents Valdis Zatlers apmeklēs Olimpiskās spēles Pekinā, Ķīnā. Darba vizītes laikā Valsts prezidents sekos līdzi Latvijas sportistu sniegumam Olimpiādē, plānotas arī valstu vadītāju divpusējās tikšanās.

Vizītes laikā Valsts prezidents piedalīsies Latvijas karoga pacelšanas ceremonijā Olimpiskajā ciematā, kā arī Latvijas vēstniecības Ķīnā rīkotās izstādes „Viena diena Latvijā” atklāšanā un vēros Olimpisko spēļu atklāšanas ceremoniju.

Valsts prezidents lielāko uzmanību veltīs Latvijas sieviešu basketbola izlasei un plāno būt klāt nozīmīgākajās spēlēs. Tāpat Valsts prezidents tiksies ar Latvijas pārstāvi Vsevolodu Zeļoniju un Latvijas riteņbraucēju Raivi Belohvoščiku. Valsts prezidents iecerējis tikties arī ar to sporta veidu pārstāvjiem, kuri Olimpiādē piedalās pirmo reizi, piemēram, Latvijas tenisistu Ernestu Gulbi, kurš debitēs olimpiskajā tenisa turnīrā 10.augustā. Tāpat Valsts prezidents plānojis apmeklēt Lietuvas vīriešu basketbola izlases spēli Olimpiskajā turnīrā šī gada 12.augustā.

Darba vizītes laikā Valsts prezidentam plānota arī divpusējā tikšanās ar Ķīnas Tautas republikas prezidentu Hu Dziņtao un Vjetnamas prezidentu Nguenu Minhao Trietu.
KOMENTĀRI
Jūs varat pievienot savu komentāru ziņai, kas tiks nosūtīts portāla redaktoram. Ja tas saturēs aktuālu un redakcijai saistošu informāciju, ziņa tiks papildināta ar Jūsu iesūtīto komentāru un Jūs vai Jūsu norādītā persona tiksiet norādīti kā ziņas papildinājuma pirmavoti.


Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Vēlos saņemt citus jaunākos komentārus par šo rakstu, savā e-pastā!
Tava ziņa:
Uz augšu