Saturs atjaunots pirms ne vairāk kā 15 minūtēm
Šodien ir 2024. gada 4. maijs 13:50:03
Pasaule » Paraksta sadarbības līgumu terorisma, narkotiku aprites un noziedzības apkarošanā
Izvēlies kategoriju:
Rādīt informāciju: Ziņas Foto ziņas Preses relīzes Tirgus ziņas Intervijas
Paraksta sadarbības līgumu terorisma, narkotiku aprites un noziedzības apkarošanā
Autors: Laima Paula, 25/07/2008 09:47

Iekšlietu ministrs Mareks Segliņš un Maltas iekšlietu ministrs Karmelo Mifsuds Bonnici (Carmelo Mifsud Bonnici) vakar Briselē Eiropas Tieslietu un iekšlietu ministru padomes ietvaros parakstīja Latvijas valdības un Maltas valdības līgumu par sadarbību cīņā pret terorismu, nelegālu narkotisko vielu, psihotropo vielu un prekursoru apriti un organizēto noziedzību, informē iekšlietu ministrijas speciāliste Laura Karnīte.

Līdz šim starp Latviju un Maltu nebija līgumtiesisku attiecību noziedzības apkarošanā. Parakstot līgumu, ir radīts juridisks pamats Latvijas sadarbībai ar Maltu un savstarpējai palīdzībai transnacionālās organizētās noziedzības apkarošanā, paredzot konkrētus nodarījumus, ar kuriem jācīnās, kā arī darbības, kas veicamas, lai novērstu organizēto noziedzību.

Līgums arī dos iespēju praktiski attīstīt abu valstu sadarbību un tiešus sakarus starp tiesībaizsardzības iestādēm, lai informācijas apmaiņa par plānotajiem vai izdarītajiem noziedzīgajiem nodarījumiem būtu operatīva.
KOMENTĀRI
Jūs varat pievienot savu komentāru ziņai, kas tiks nosūtīts portāla redaktoram. Ja tas saturēs aktuālu un redakcijai saistošu informāciju, ziņa tiks papildināta ar Jūsu iesūtīto komentāru un Jūs vai Jūsu norādītā persona tiksiet norādīti kā ziņas papildinājuma pirmavoti.


Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Vēlos saņemt citus jaunākos komentārus par šo rakstu, savā e-pastā!
Tava ziņa:
Uz augšu