Saturs atjaunots pirms ne vairāk kā 15 minūtēm
Šodien ir 2024. gada 28. aprīlis 12:54:33
Pasaule » Lielās intereses par Latvijas naudas izstādi Bode muzejā Berlīnē dēļ pagarina tās apskates laiku
Izvēlies kategoriju:
Rādīt informāciju: Ziņas Foto ziņas Preses relīzes Tirgus ziņas Intervijas
Lielās intereses par Latvijas naudas izstādi Bode muzejā Berlīnē dēļ pagarina tās apskates laiku
Autors: Ārlietu ministrija, 17/07/2008 16:03

Apmeklētāju lielās intereses dēļ tiek pagarināts izstādes "Nauda Latvijā: vēsture un mūsdienas" apskates laiks Bode muzejā Berlīnē. Izstāde būs skatāma līdz 30. novembrim.

Izstādes apmeklētājiem ir iespēja ielūkoties saistošā un vienlīdz sarežģītā naudas vēsturē Latvijā, ko ietekmējusi mūsu zemes pastāvīgā saistība ar nozīmīgākajiem tirdzniecības ceļiem Austrumeiropā, gan arī vācu, poļu, zviedru un krievu lielkungu politiskā un ekonomiskā virsvara Latvijas teritorijā atšķirīgos laikmetos un apstākļos. Aplūkojami eksponāti no vissenākajiem laikiem līdz mūsdienām, tai skaitā arī dzintara gabaliņi, ko aizvēsturē uzskatīja par ekvivalentu naudai un izmantoja kā maiņas līdzekli.

Izstāde tika atklāta 9.aprīlī Baltijas valstu un Vācijas kultūras gada Essentia Baltica 2008 (www.essentia-baltica.de) ietvaros Berlīnes Bode muzeja Monētu kabinetā (Bode-Museum, Münzkabinett). Izstādi atklāja Latvijas ārlietu ministrs Māris Riekstiņš un Vācijas Ārlietu ministrijas valsts ministrs Gernots Erlers (Gernot Erler).

Izstāde tapusi ar Latvijas Ārlietu ministrijas un vēstniecības Berlīnē atbalstu, sadarbojoties Latvijas Nacionālajam vēstures muzejam, Latvijas Bankai, Parex Bankai un Berlīnes Bode muzeja Monētu kabinetam.
KOMENTĀRI
Jūs varat pievienot savu komentāru ziņai, kas tiks nosūtīts portāla redaktoram. Ja tas saturēs aktuālu un redakcijai saistošu informāciju, ziņa tiks papildināta ar Jūsu iesūtīto komentāru un Jūs vai Jūsu norādītā persona tiksiet norādīti kā ziņas papildinājuma pirmavoti.


Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Vēlos saņemt citus jaunākos komentārus par šo rakstu, savā e-pastā!
Tava ziņa:
Uz augšu