Saturs atjaunots pirms ne vairāk kā 4 stundam
Šodien ir 2024. gada 27. aprīlis 19:06:31
Pasaule » Euromoney atzīst GILD Bankers par labāko uzņēmumu iegādes un apvienošanas darījumu vadītāju Igaunijā
Izvēlies kategoriju:
Rādīt informāciju: Ziņas Foto ziņas Preses relīzes Tirgus ziņas Intervijas
Euromoney atzīst GILD Bankers par labāko uzņēmumu iegādes un apvienošanas darījumu vadītāju Igaunijā
Autors: Kadri Kütt, 15/07/2008 11:41

Pazīstamais finansu žurnāls Euromoney ir atzinis vadošo neatkarīgo Baltijas investīciju banku GILD Bankers par labāko uzņēmumu iegādes un apvienošanas darījumu īstenotāju Igaunijā 2008. gada Euromoney Izcilības balvas konkursā. Izvēles procesā šogad piedalījās 600 vadošās bankas un citas finansu institūcijas no visas pasaules.
 
Euromoney izteicis GILD atzinību par iespaidīgu darba pieredzi inovatīvu un liela apjoma darījumu veikšanu dažādās nozarēs Igaunijā. 2007. gadā GILD Bankers pabeidza vairākus nozīmīgus darījumus ar tiešsaistes (online) medijiem, piemēram, īstenojot populāro interneta portālu auto24.ee un www.cvkeskus.ee pārdošanu. Turklāt GILD konsultēja vadošās Baltijas automašīnu mazumtirdzniecības grupas ELKE kapitāldaļu pārdošanu Amber Trust, alkoholisko dzērienu izplatītāja Baltijā L.I.O.N. & Ko pārdošanu Liviko, kā arī vadošo azartspēļu un izklaides industrijas grupu Centrālajā un Austrumeiropā Olympic Entertainment Group kazino operatora Kristiine Kasiino pārņemšanā.

Arī Latvijas GILD Bankers pārstāvniecība 2007. gadā pierādījusi sevi kā nopietnu spēlētāju, kas aktīvi darbojas finansu un investīciju jomā. 2007. gadā Latvijas GILD Bankers pārstāvji noslēdza vairākus nozīmīgus darījumus, kas bija saistīti ar lielu uzņēmumu pārdošanu. Pagājušajā gadā tika pārdota viena no vadošajām Latvijas būvfirmām LEC (Latvijas Energoceltnieks), jau pieminētais alkoholisko dzērienu izplatītājs L.I.O.N. & Ko, kā arī tika pabeigts Baltijas lielākās čarterreisu lidsabiedrības LatCharter pārdošanas process.
 
2007.gadā GILD Investīciju Bankas komanda bija iesaistīta 17 konsultāciju projektos ar kopējo vērtību virs 380 milj. eiro, no kuriem 11 bija uzņēmumu iegādes un apvienošanās darījumi. No 1999. gada GILD ir konsultējusi un veiksmīgi paveikusi vairāk nekā 130 darījumus ar kopējo vērtību aptuveni 3 miljardu eiro. GILD Investīciju Banka ir globālās alianses M&A International biedre, kuras sastāvā ir 41 neatkarīgs M&A konsultāciju un ieguldījumu banku uzņēmums 40 valstīs.
 
Euromoney Izcilības balvas izpētes komanda un žūrijas komisija novērtēja finanšu institūciju sniegumu gan pēc  kvantitatīviem, gan kvalitatīviem faktoriem, piemēram, galvenajiem snieguma rādītājiem, finansu rādītājiem un jauninājumiem 12 mēnešu periodā pirms balvas pasniegšanas.

Par GILD Bankers

GILD Bankers ir neatkarīga vadošā Baltijas investīciju banka, kuras pamata pakalpojumi ir alternatīvo fondu vadība, investīciju banku un privātbanku darbība. GILD Bankers ir pārstāvniecības Igaunijā, Latvijā, Lietuvā, Ukrainā, Bulgārijā un Lielbritānijā. GILD veic investīcijas visās augošajās ekonomikās Eiropā un tās apkaimē.

GILD Alternatīvo fondu komanda specializējas īpaši izstrādātu un aktīvi pārvaldītu investīciju portfeļu vadībā. GILD Arbitrage, pirmā un vienīgā Baltijas hedžēšanas fonda, pārvaldībā esošie līdzekļi, GILD Long Haul privātā akciju fonda un GILD Nekustamā īpašuma fondi veido kopējo kapitālu apmēram 150 miljonu eiro vērtībā. GILD aktīvo investīciju fondi nodrošinājuši sistemātisku 21-31% vidējo ikgadējo atdevi fondu investoriem. GILD Alternatīvo Fondu nodaļa ir AIMA (Alternatīvo Investīciju Vadības Asociācijas) biedre, kam ir vairāk nekā 1280 korporatīvo biedru 49 valstīs.

GILD Investīciju bankas komanda fokusējas uz vidēja izmēra tirgus M&A konsultācijām un kapitāla piesaistes transakcijām. No 1999. gada GILD korporatīvo finanšu speciālistu komanda ir konsultējusi un veiksmīgi īstenojusi vairāk nekā 130 darījumus ar kopējo vērtību ap 3 miljardiem eiro. 2007. gadā mūsu Investīciju bankas komanda bija iesaistīta 17 konsultāciju projektos ar kopējo vērtību vairāk nekā 380 miljoni eiro. GILD Investīciju bankas vienība ir neatkarīgas M&A konsultāciju un investīciju banku uzņēmumu alianses M&A International Inc. biedre, kurā ir 41 uzņēmums no 39 pasaules valstīm.
 
GILD Private Banking komanda piedāvā elastīgu un personisku servisu. Mūsu privātbankas koncepcija piedāvā privāto līdzekļu pārvaldību, alternatīvās investīcijas, korporatīvās finanses un dažādus juridisko un nodokļu konsultāciju pakalpojumus.

Atbilstoši auditētajiem finanšu rezultātiem, 2007. gadā GILD Bankers Grupa (AS GILD Professional Services) uzrādīja konsolidēto tīro peļņu un komisijas ienākumus 8.6 miljonu eiro apmērā un trīskāršoja bruto peļņu līdz pat 5.2 miljoniem eiro.
 

Papildu informācijai lūdzam sazināties ar:
Kadri Kütt
GILD Bankers
Komunikāciju vadītāja
e-pasts: kadri.kytt@gildbankers.com
t. 372 56 800 467
KOMENTĀRI
Jūs varat pievienot savu komentāru ziņai, kas tiks nosūtīts portāla redaktoram. Ja tas saturēs aktuālu un redakcijai saistošu informāciju, ziņa tiks papildināta ar Jūsu iesūtīto komentāru un Jūs vai Jūsu norādītā persona tiksiet norādīti kā ziņas papildinājuma pirmavoti.


Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Vēlos saņemt citus jaunākos komentārus par šo rakstu, savā e-pastā!
Tava ziņa:
Uz augšu