Saturs atjaunots pirms ne vairāk kā 15 minūtēm
Šodien ir 2024. gada 20. aprīlis 13:18:49
Sports » Ar velosipēdu pa Krišjāņa Barona takām
Izvēlies kategoriju:
Rādīt informāciju: Ziņas Foto ziņas Preses relīzes Tirgus ziņas Intervijas
Ar velosipēdu pa Krišjāņa Barona takām
Autors: Laima Paula, 14/07/2008 09:11

Velomaratona „Barona taka” starts tika dots 7. jūlijā Tartu Rātslaukumā.  Piecās dienās 24 velosipēdisti pieveikuši vairāk kā 250 kilometrus, kas ir ceturtā daļa no visa maratona kopgaruma, informē velomaratona „Barona taka” koordinatore Dana Spulle.

Igaunija dalībniekus sagaidīja ar dāsnām lietus gāzēm, taču Latvija izžāvēja gan matus, gan izmirkušās kedas. Šī brauciena laikā jau ir iestādīti pirmie kociņi Valkā un Smiltenē. Kā īpašs piemiņas kociņš Smiltenē pie jaunuzceltā bērnudārza tika iestādīta Ziemassvētku eglīte.

Piektās dienas vakarā velomaratona dalībnieki nonākuši Ērgļos – brāļu Jurjānu muzejā Meņģeļos, lai nākamajās dienās turpinātu ceļu uz Koknesi,

Velomaratona maršruts ir unikāls, jo tā veidošana notikusi pēc kartes iezīmētā ceļa, kuru kājām, pirms aptuveni 150 gadiem veicis Latvju Dainu tēvs – Krišjānis Barons no savas studiju vietas Tērbatas (tag. Tartu, Igaunija) uz mājām Dundagā (Ziemeļkurzemē, Latvija), kopumā vairāk kā 1000 km. Šī pārgājiena laikā Barons aicinājis cilvēkus vākt tautas dziesmas, kuras vēlāk apkopojot tapis slavenais Dainu skapis.


KOMENTĀRI
Jūs varat pievienot savu komentāru ziņai, kas tiks nosūtīts portāla redaktoram. Ja tas saturēs aktuālu un redakcijai saistošu informāciju, ziņa tiks papildināta ar Jūsu iesūtīto komentāru un Jūs vai Jūsu norādītā persona tiksiet norādīti kā ziņas papildinājuma pirmavoti.


Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Vēlos saņemt citus jaunākos komentārus par šo rakstu, savā e-pastā!
Tava ziņa:
Uz augšu