Saturs atjaunots pirms ne vairāk kā 4 stundam
Šodien ir 2024. gada 28. aprīlis 07:48:39
Pasaule » Pori saņems dāvanu no Rīgas
Izvēlies kategoriju:
Rādīt informāciju: Ziņas Foto ziņas Preses relīzes Tirgus ziņas Intervijas
Pori saņems dāvanu no Rīgas
Autors: Kristīne Liepa, 11/07/2008 16:08

Laikā no 14. līdz 15. jūlijam, Rīgas domes priekšsēdētājs Jānis Birks (TB/LNNK) dosies darba vizītē uz Somijas pilsētu Pori, kur par godu Rīgas senākās sadraudzības pilsētas 450. jubilejai, pasniegs mākslinieka Jāņa Strupuļa veidotu pulēta granītakmens plāksni ar apsveikuma tekstu. Piemiņas plāksni paredzēts novietot pie Pori pilsētas valdes nama sienas.

Vizītes laikā Rīgas mērs piedalīsies arī seminārā, kur tiks pārrunāti Baltijas jūras reģiona drošības un enerģētikas jautājumi.

Pori ir Rīgas sadraudzības pilsēta kopš 1964.gada. 2006.gada 31.maijā Rīgā tika noslēgts sadarbības līgums 2006.-2010.gadam, kas paredz pieredzes apmaiņu un sadarbību Eiropas Savienības projektu ietvaros, kultūras jomā, tūrisma attīstības, vides aizsardzības un citās jomās.

Savukārt laikā no 16. līdz 18.jūlijam Rīgas domes priekšsēdētājs J.Birks atradīsies darba vizīte Londonā, kur piedalīsies pasākumos, kas saistīti ar Latvijas arhitektūras izstādi „New developments in Latvia”. Izstādē tiek prezentēti Rīgas jaunās arhitektūras objekti – Nacionālā bibliotēkas projekts, Koncertzāles projekts, Modernās mākslas muzeja projoekts, kā arī Daugavas kreisā krasta attīstības plāns – īpašu uzmanību pievēršot Torņkalna administratīvā centra attīstībai. Vizītes laikā J.Birks tiksies ar Latvijas vēstnieku Apvienotajā Karalistē Induli Bērziņu un Vestminsteres Lordmēru Luisu Hijamu (Louise Hyams).

Rīgas mēra J.Birka prombūtnes laikā viņa pienākumus pildīs Rīgas domes priekšsēdētāja vietnieks Almers Ludvigs.


Rīgas domes priekšsēdētāja
preses sekretāre
Kristīne Liepa
Mob. 27897344
E-pasts: kristine.liepa@riga.lv
KOMENTĀRI
Jūs varat pievienot savu komentāru ziņai, kas tiks nosūtīts portāla redaktoram. Ja tas saturēs aktuālu un redakcijai saistošu informāciju, ziņa tiks papildināta ar Jūsu iesūtīto komentāru un Jūs vai Jūsu norādītā persona tiksiet norādīti kā ziņas papildinājuma pirmavoti.


Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Vēlos saņemt citus jaunākos komentārus par šo rakstu, savā e-pastā!
Tava ziņa:
Uz augšu