Saturs atjaunots pirms ne vairāk kā 4 stundam
Šodien ir 2024. gada 27. aprīlis 18:14:22
Pasaule » Ārlietu ministrs Māris Riekstiņš piedalīsies „Barselonas procesa: Savienības Vidusjūrai” dibināšanās samitā Parīzē
Izvēlies kategoriju:
Rādīt informāciju: Ziņas Foto ziņas Preses relīzes Tirgus ziņas Intervijas
Ārlietu ministrs Māris Riekstiņš piedalīsies „Barselonas procesa: Savienības Vidusjūrai” dibināšanās samitā Parīzē
Autors: Ārlietu ministrija, 11/07/2008 15:38

13. un 14.jūlijā ārlietu ministrs Māris Riekstiņš pēc Francijas ārlietu un Eiropas lietu ministra Bernāra Kušnēra uzaicinājuma apmeklēs Francijas galvaspilsētu Parīzi, lai piedalītos pirmajā ,,Barselonas procesa: Savienības Vidusjūrai” samitā, kā arī apmeklētu Francijas valsts svētku svinību pasākumus un Francijas Republikas prezidenta Nikolā Sarkozī rīkotās darba vakariņas.

Ārlietu ministru tikšanās darba kārtībā ir paredzēts strādāt pie Parīzes deklarācijas projekta, kā arī diskutēt par citiem Vidusjūras reģionam aktuāliem jautājumiem, piemēram, reģionālu un transnacionālu projektu veidošanas reģiona tālākai integrācijai un attīstībai.

Plānots, ka „Barselonas process: Savienība Vidusjūrai” kļūs par jaunu, padziļinātu etapu ES un Vidusjūras valstu sadarbībā, kas tiks veidota uz dažādu reģionālu un transnacionālu projektu bāzes, kuros valstis pieteiksies brīvprātīgi.

Barselonas process ir aizsākts 1995.gadā, parakstot Barselonas deklarāciju, un koncentrējas uz trim galvenajām sadarbības jomām: politiskais dialogs, ekonomiskā sadarbība un brīvās tirdzniecības zonas izveide ap Vidusjūru, kā arī starpkultūru dialogs un sociālo un humāno jautājumu risināšana. Šobrīd Barselonas process apvieno 39 dalībvalstis, tai skaitā 27 Eiropas Savienības dalībvalsts un 12 ES dienvidu kaimiņvalstis, kā arī četras Balkānu valstis (Melnkalne, Horvātija, Bosnija – Hercegovina, Monako), kas ir ieguvušas novērotājstatusu.

Ārlietu ministrs Māris Riekstiņš "Barselonas procesa: Savienības Vidusjūrai" samitā piedalīsies Valsts prezidenta Valda Zatlera oficiālās delegācijas sastāvā.


Preses kontaktiem:
Preses centra nodaļa: (371) 7016 272. Fakss: (371) 7222 335
Krišjāņa Valdemāra iela 3, Rīga
E-pasts: media@mfa.gov.lv
KOMENTĀRI
Jūs varat pievienot savu komentāru ziņai, kas tiks nosūtīts portāla redaktoram. Ja tas saturēs aktuālu un redakcijai saistošu informāciju, ziņa tiks papildināta ar Jūsu iesūtīto komentāru un Jūs vai Jūsu norādītā persona tiksiet norādīti kā ziņas papildinājuma pirmavoti.


Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Vēlos saņemt citus jaunākos komentārus par šo rakstu, savā e-pastā!
Tava ziņa:
Uz augšu