Saturs atjaunots pirms ne vairāk kā 15 minūtēm
Šodien ir 2024. gada 4. maijs 11:24:43
Pasaule » Polija pieprasa, lai “Nord Stream” cauruļvads tiktu būvēts cauri Baltijas valstīm
Izvēlies kategoriju:
Rādīt informāciju: Ziņas Foto ziņas Preses relīzes Tirgus ziņas Intervijas
Polija pieprasa, lai “Nord Stream” cauruļvads tiktu būvēts cauri Baltijas valstīm
Autors: Baiba Koknēviča, 10/07/2008 12:19

Eiropas Parlamentā šodien un rīt notiks diskusijas par Polijas ierosināto ideju “Nord Stream” gāzes vadu būvēt cauri Baltijas reģionam.

Plānots, ka Gazprom būvēs gāzes vadu uz Eiropu, kas ļautu tai piegādāt pusi no visas nepieciešamās dabasgāzes. Paredzēts, ka “Nord Stream” savienotu Krieviju ar Vāciju zem Baltijas jūras. Ja tiktu īstenots šāds plāns, Baltijas valstis un Polija tiktu atstātas ārpus tranzītlīnijas, ziņo baltic-course.com.

Ņemot vērā šos apsvērumus, Eiropas Parlaments plāno apspriest iespēju gāzesvadu būvēt virs zemes. Šādu direktīvu ierosinājusi Polija, kas pretējā gadījumā zaudēs miljardiem eiro. Varšava pieprasa, lai gāzesvads tiktu būvēts cauri Igaunijai, Latvijai, Lietuvai un Polijai, taču lielākie enerģētikas uzņēmumi šo ideju neatbalsta, tāpat arī Gazprom.
KOMENTĀRI
Jūs varat pievienot savu komentāru ziņai, kas tiks nosūtīts portāla redaktoram. Ja tas saturēs aktuālu un redakcijai saistošu informāciju, ziņa tiks papildināta ar Jūsu iesūtīto komentāru un Jūs vai Jūsu norādītā persona tiksiet norādīti kā ziņas papildinājuma pirmavoti.


Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Vēlos saņemt citus jaunākos komentārus par šo rakstu, savā e-pastā!
Tava ziņa:
Uz augšu