Ārzemju uzņēmēji Latvijā dod priekšroku mājīgumam
Autors: Publicitātes materiāls, 06/03/2017 10:53


Latvijas galvaspilsēta Rīga ir viena no visiecienītākajām tūrisma vietām Eiropā, šeit viesojas ārzemju tūristi no visas pasaules, lai baudītu mākslu, atpūtu un iepazītu latviešu kultūru. Liela daļa no viņiem ir uzņēmēji, un laikā, kad ceļošana ir kļuvusi par neatņemamu uzņēmējdarbības sastāvdaļa, daudz lielākā uzmanība tiek pievērsta tam, lai uzturēšanās pilsētā būtu patīkama un ērta. Arvien vairāk ārzemju uzņēmēji izvēlas komfortu un mājīgumu, viņu vidū it īpaši iecienīta kļuvusi četru zvaigžņu viesnīca “Radi un draugi”, kas atrodas pašā Vecrīgas sirdī.

Viesnīca atrodas līdzās daudziem vēsturiskiem objektiem un ik uz soļa piedāvā baudīt aizraujošus arhitektūras šedevrus. Apkārtējais skaistums un tuvu pieejamās izklaides vietas ir tikai viens no plusiem, kurus atzīmē viesnīcas “Radi un draugi” direktore Margarita Platace. Klienti daudz lielāku nozīmi piešķir labsajūtai, ko nodrošina komfortabla vide un mājīgs interjers.

Kā atzīst M. Platace, uzņēmējus vairs tik ļoti nevilina starptautisko viesnīcu tīkli, lielāka piekrišana tiekot dota mājīgumam un vieglai, nepiespiestai atmosfērai. “Ikviens tūrists, iepazīstot citas pasaules valstis, tomēr vēlas justies kā mājās, un tāpēc šodien daudz populārākas kļūst mājīgas viesnīcas. Mājīgumu veido sīkumi un ir prieks, ka klienti tos pamana un novērtē atzinīgi. Arī uzņēmēji lielāku priekšrocību dot viesnīcām, kuras ir individuālas un unikālas. Viesnīca “Radi un draugi” neietilps starptautisko viesnīcu ķēdē, tāpēc ārzemnieku vidū izsauc lielāku interesi, jo tas ir kaut kas neredzēts un, iespējams, tuvāks tam, kas viņu sagaida mājās,” pauž viesnīcas direktore.

Arī Latvijas Eksportpadomes projektu direktors Jānis Āboliņš pamanījis, ka uzņēmēji daudz labprātāk apmetas nelielās viesnīcās, kurās ir atbilstošs piedāvājums gan biznesa ceļotājiem, gan ģimenei un atpūtai. Arī konferenču rīkotāji labprāt izmanto tieši šādas viesnīcas, kas sevī apvieno gan biznesa vidi, gan nepiespiestu atmosfēru. “Runājot ar ārvalstu uzņēmējiem, noskaidrojas, ka viņi labprātāk bauda atpūtu viesnīcās, kuras ir oriģinālas un nav orientētas tikai uz semināru vai konferenču rīkošanu. Jebkurš ceļotājs, neatkarīgi no viesošanās mērķa, vēlas izbaudīt citādāku kultūru, iepazīt kaut ko jaunu un vienlaikus justies ērti, gaidīti un patīkami,” uzsver J. Āboliņš.

Četru zvaigžņu viesnīca „Radi un draugi” atrodas Rīgas vēsturiskajā centrā – Vecrīgā, Mārstaļu ielā. Šī ir  lieliska atrašanās vieta, jo tūristu iecienītie kultūras, mākslas un atpūtas objekti ir tikai pāris minūšu gājiena attālumā.

1995. gadā viesnīca savu darbību uzsāka ar 28 numuriem, divas reizes tika paplašināta un tagad, pēc 2012. gadā piedzīvotās pārbūves, piedāvā 72 jaunas un modernas istabas, mājīgu salonu, 2 gaišas un plašas konferenču zāles un elegantu restorānu Niklāvs.