Tokijā atvērts pirmais Latvijas preču veikals
Autors: Laura Rence, 26/07/2010 10:46

Piektdien, 23.jūlijā, Tokijas centrā, prestižajā Nakameguro rajonā, tika atklāts pirmais Latvijas preču specializētais veikals Japānā „Riga Collection”. Veikals apmeklētājiem tiks atvērts 24.jūlijā. Atklāšanas pasākumu apmeklēja aptuveni 80 viesu, tostarp Japānas mediju, Japānas biznesa pārstāvji, Latvijas draugi un Latvijas diasporas pārstāvji Japānā.

Viesiem bija arī iespēja gan aplūkot veikalā pieejamās preces, gan tās iegādāties. Ļoti lielu interesi izraisīja Latvijas rupjmaize un daudz viesu izmantoja iespēju iegādāties to jau atklāšanas pasākuma laikā. Arī citas veikalā izstādītās preces guva lielu piekrišanu un pozitīvas apmeklētāju atsauksmes.

Atklāšanas pasākumā viesus uzrunāja veikala īpašnieks Jodžiro Kavašima (Yojiro Kawashima), LIAA pārstāvis Japānā Dmitrijs Belousovs un tostu teica Latvijas vēstnieks Japānā Pēteris Vaivars.

J. Kavašima pauda prieku, ka ir izdevies atklāt šādu veikalu Tokijā un viņš sagaida, ka arvien vairāk japāņu varēs iepazīties ar unikālajiem produktiem, tādā veidā arī iepazīstot Latviju. Viņš arī minēja, ka veikala atklāšana ir tendēta uz draudzības stiprināšanu starp Latviju un Japānu un mazāk uz biznesu. J. Kavašima izteica pateicību Latvijas vēstniecībai un LIAA pārstāvniecībai par sniegto atbalstu veikala tapšanā.

Savukārt LIAA pārstāvis Dmitrijs Belousovs pateicās J. Kavašimam un viņa ģimenei par veikala atklāšanas ideju un lielo darbu, kas ir ieguldīts idejas realizācijā, savukārt vēstnieks Pēteris Vaivars novēlēja J. Kavašimam un viņa ģimenei izturību un stipru veselību, kā arī ilgus darbības gadus veikalam. Tāpat vēstnieks aicināja  visus klātesošos tuvāk iepazīties ar Latviju gan apmeklējot un iegādājoties preces “Riga Collection” veikalā, gan aktīvi piedaloties citās ar Latviju saistītās aktivitātēs, tādējādi veicinot Latvijas un Japānas kultūras, ekonomiskas un politiskās saites.

Veikala plauktos apmeklētāji varēs gan apskatīt, gan iegādāties tādas preces kā,  piemēram, „MADARA” eko kosmētiku, „Munio Candela” sveces, „Baltu rotu” juvelierizstrādājumus, lina izstrādājumus, „Cepļi” keramiku, „An&Angel” dizaina stiklu, Ināras Liepas rotaļlietas, „Pinumu pasaules” grozus, „Lāču” rupjmaizi, „Tīnes” vilnas izstrādājumus.

Ir plānots, ka veikals „Riga Collection” pulcēs ne tikai Latvijas preču potenciālos cienītājus, bet kalpos arī kā viens no Latvijas kultūras nesējiem Japānā un piedāvās visiem interesentiem iepazīties tuvāk arī ar latviešu kultūru. Tāpat veikalā būs pieejami bukleti un informatīvie materiāli par Latviju un tūrisma iespējām Latvijā.