Positivus apmeklētāji divās dienās izdzer 24 tūkstoši litru alus
Autors: Solvita Barkāne, 20/07/2010 15:52

Nedēļas nogalē notikušajā mūzikas festivālā „Positivus” AS „Cēsu alus” realizējis ievērojamu daudzumu alus un bezalkoholisko dzērienu. Kopā divās pasākuma dienās ir patērēti 33 500 litru dažādu dzērienu, no tiem 24 000 litri alus.

Salīdzinājumā ar pagājušo gadu kopējais alus patēriņš pasākumā ir pieaudzis vidēji par 20%. Šāds pieaugums saistīts ar ļoti karsto laiku, kas bija abās festivāla dienās un lielāku kopējo festivāla apmeklētāju skaitu. Otrs populārākais dzēriens aiz alus bija Ulmaņlaiku kvass, kurš īpaši bija pieprasīts festivāla otrajā dienā.

Skatuvju aizkulisēs iecienītākais alus bija Cēsu Premium un Cēsu alus pārstāvētais alus zīmols Heineken. Ārvalstu mūziķi augstu novērtēja arī dabīgi raudzēta Ulmaņlaiku kvasa kvalitāti. Kopumā aizkulisēs tika izdzerts pustūkstotis skārdeņu Cēsu Premium.

„Alus patēriņa pieaugums festivālā ir likumsakarīgs, jo tik karstā laikā bez ūdens tieši alus, kvass un alus kokteiļi ir lieliski slāpju veldzētāji. Īpašs prieks, ka saņēmām ļoti slavinošas atsauksmes par augstvērtīgu alus kvalitāti no ārvalstu viesiem – gan festivāla apmeklētājiem, gan mūziķiem. Jaunie britu mākslinieki Stornoway pat izvēlējās malkot Cēsu Premium uz skatuves dziesmu starplaikos,” stāsta AS „Cēsu alus” pārdošanas un mārketinga direktors Gustavs Zatlers.

Kā informē festivāla organizatori, piektdien Positivus apmeklēja 17 tūkstoši cilvēku, sestdien – 18 tūkstoši. Kopējais apmeklētāju skaits šogad audzis vidēji par 30%.