Intars Busulis Vērmaņdārzā
Autors: , 18/05/2010 14:53


Šodien mūziķis Intars Busulis laida klajā savu jauno CD, pēc diska prezentācijas sekoja koncerts.
 
18. maijā I.Busulis prezentē jauno solo albumu "AKTs" Vēmanes dārzā.
Ar bezmaksas koncertu Vērmanes dārzā, otrdien, 18. maijā, pl. 13:00 jauna albuma "AKTs" iznākšanu atzīmēs Intars Busulis. Ikviens ir aicināts ņemt līdz pusdienu maizītes un draugus, ar labu garastāvokli kopīgi pavadīsim pusdienas pārtraukumu. Albumā turpināsies jau iepriekš aizsāktais eksperimentālās popmūzikas žanrs ar tai raksturīgo vairāku mūzikas stilu kokteili, ko šajā reizē papildinās arī etniskās mūzikas elementi. Pats Intars smejas, ka nu šis eksperimentālais pops ir kļuvis par intelektuāli eksperimentālu.
Albuma dziesmu tapšanā lielu darbu ieguldījis pats Intars Busulis, savukārt dziesmu tekstus rakstījuši dzejnieki Sergejs Timofejevs, Jānis Elsbergs, Kārlis Vērdiņš, Māris Salējs un Andris Akmentiņš.
Jaunajā albumā iekļautās dziesmas paspilgtinās enerģiskie un dejiskie arābu mūzikas ritmi, kas nu jau kādu laiku ir kļuvuši ļoti tuvi mūziķa radošajam garam. Jaunajās dziesmās būs arī r'n'b, jazz, world music un etno noskaņas. Kārlis Lācis piebilst, ka "tajās būs viss, kas krājies, lai izlauztos!"
Albuma tapšanas laikā noritējis intensīvs darbs ne tikai ar muzikālo materiālu, bet arī ar katras dziesmas tekstu. Tie būs veltīti sievietes un vīrieša attiecību tēmai, taču šoreiz mūziķi vairāk meklē tās spēcīgās sajūtas, kāpinātās emocijas, lūzuma punktus un to iemeslus, nevis attieksmi pret attiecību sākuma vai beigu faktu. Dzejniekiem, savukārt, atliek svarīgais uzdevums atrast trāpīgākās frāzes un vārdus, lai pārvērstu šo ieceri dziesmas tekstā. Likumsakarīgi, ka jaunajā albumā klausītāji dzirdēs prieku, sajūsmu, cerības un arī skurbumu par pāru uzvedību, attieksmi, izlikšanos un nebeidzamajām lomu spēlēm.
Dubultalbums "AKTs" būs pieejams latviešu un krievu valodās. Uz jautājumu, kādu vēstījumu slēpj daudznozīmīgais ieraksta nosaukums, dziedātājs sev ierastajā manierē, mazliet jokojot, atbild, ka tam ir zināma saistība ar aktu zāli.
Jau ziņots, ka 2. jūlijā dziedātājs uzsāks turneju ar koncertu Liepājā. Kopumā paredzēti pavisam deviņi koncerti: Liepājā, Ventspils Jūras svētkos, Rēzeknē, Talsos, Madonā, Valmierā, Jēkabpilī, Cēsīs un Dzintaros.