Informē par jaunumiem Nordea Rīgas maratonā
Autors: Laura Rence, 08/04/2010 13:05


Nordea Rīgas maratonam, līdz kuram atlikušas tikai 45 dienas, jau reģistrējušies gandrīz 4 500 dalībnieki. Divdesmitais jubilejas maratons piedzīvojis būtiskas izmaiņas un uzlabojumus: dalībnieku ērtībai tiek piedāvāta jauna trase, laika kontrolei tiks izmantoti jaunākās paaudzes laika kontroles čipi, ieviestas būtiskas izmaiņas rezultātu paziņošanā, kā arī ieviesti daudzi citi jauninājumi. Šodien pasākuma organizatori par jaunumiem informēja speciālā preses konferencē.

Nordea Rīgas maratons būs otrais Eiropā, kas izmantos jaunākās paaudzes laika kontroles čipus. jaunie čipi būs vienreizlietojamas mikroshēmas formā, piestiprināti pie dalībnieka numura. jauna sistēma ne tikai minimizēs kļūdas iespējamību, bet arī ļaus ieviest vairākus jaunus risinājumus dalībnieku ērtībām. Pateicoties jaunajai sistēmai, tiks izslēgta iespēja, ka dalībnieks skrējiena rītā čipu nejauši aizmirst mājās, kā arī pēc pasākuma čips nebūs jāatgriež - ikviens dalībnieks to varēs paturēt kā suvenīru.

Tāpat pasākuma organizatori informēja, ka, sākot ar šo svētdienu - 11.aprīli, katru nedēļu Mežaparkā pl. 10:00 notiks par tradīciju kļuvušie Mežaparka treniņi. Šogad treniņus plānots organizēt ari citās pilsētās - Valmierā, Kuldīgā, Siguldā, Ventspilī, Daugavpilī, Jelgavā, Rēzeknē, Liepājā un Tukumā.