Pie Dona eirodziesmas priekšnesuma strādā Latvijas labāko izrāžu producenti
Autors: Solvita Barkāne, 24/02/2010 13:09

Dziedātāja Dona „Eirodziesmas 2010” nacionālā fināla dziesmai „My Religion is Freedom” priekšnesumu gatavo muzikālā teātra „Cabaret” producents Viktors Runtulis kopā ar komponistu Zigmaru Liepiņu, kurš ir radījis tādus darbus kā rokopera „Lāčplēsis” un opera „Parīzes Dievmātes Katedrāle”.

”Es atgriezos Latvijā, jo mani uzrunāja ne vien Zigmara Liepiņa mūzika, bet arī tas, cik kvalitatīvi notiek gatavošanās šim priekšnesumam. Es strādāju lieliskā komandā, kur labi jūtams, ka mēs vēlamies sestdien televīzijas skatītājiem ne tikai nodziedāt dziesmu, bet arī pateikt ko patiešām svarīgu. Šai dziesmai ir ideja.  Un tas ir pats galvenais. Līdz ar to mans mērķis ir pierādīt, ka Eirovīzija var būt kas vairāk par dziesmu, smaidu un tērpu parādi,” atzīst Dons.

Dona skatuves priekšnesums nacionālās atlases finālam top sadarbībā ar režisoru un producentu Viktoru Runtuli, kurš pazīstams kā "Cabaret" uzvedumu autors.

”Mūsu radošā komanda izmantoja šova "Cabaret" uzkrāto pieredzi, lai gan ar ierobežotām skatuves iespējām, bet tomēr pēc iespējas izteiksmīgāk paradītu Dona izpildītās dziesmas jēgu - cilvēka ceļu uz savas brīvības apzināšanos," skaidro šova "Cabaret" producents un Dona uzstāšanās režisors Viktors Runtulis. "Katram no mums šī brīvība ir, bet diemžēl tikai dažiem izdodas to pilnībā apzināties un ar prātu patiesi izmantot. Dona priekšnesumā skatītājs varēs vērot savstarpējo cīņu starp cilvēka tiekšanos pēc brīvības un mūsdienu pasaules nosacītību."

V. Runtulis uzsver, ka Dona radošās komandas vēstījums ir dot iespēju cilvēkiem atcerēties, ka brīvība nozīmē atbildību.

Dons Eirovīzijas nacionālās atlases finālā uzstāsies trīs  dziedātāju pavadījumā, kuras ne vien dziedās, bet spēlēs arī simbolisku lomu uzvedumā. Savukārt pie dziesmas vizuālā ietērpa  strādā Latvijas modes dizainere Indra Miklāva.

„Dona un viņa bekvokālistu skatuves kostīmos esam iecerējuši savienot pretstatus,” skaidro dizainere. „Tērpi ir unikāli, jo tajos tiek savienoti divi dažādi tēli vienkopus, un uzstāšanās laikā skatītāji sagaidīs neparastu kostīmu transformāciju. ”

Bez tam pie dziesmas priekšnesuma strādā komponists Zigmars Liepiņš.

„Es vienmēr esmu centies strādāt kopā ar gudriem dziedātājiem. Tādiem, kas labi saprot dziesmas tekstu un jēgu. Dons ir tieši tāds...” atzīst komponists Zigmars Liepiņš.

„Eirodziesmas 2010” Nacionālais fināls notiks šī gada 27. februārī Ventspilī, kur Dons uzstāsies ar piekto kārtas numuru.