Aptauja : ģimenes ceļojumi būs iecienīti arī šogad
Autors: Solvita Barkāne, 01/02/2010 12:17

Tūrisma aģentūras „Kaleva Travel” veiktā klientu aptauja par ģimenes ceļojumu tradīcijām liecina, ka ģimenes ceļojumi kopā ar bērniem ir populāri – tos izmantojuši 68% aptaujas dalībnieku. Diezgan izplatīta ir arī vairāku ģimeņu kopā ceļošana (27%), savukārt tikai 5% no aptaujātajiem atpūtas braucienos jebkad devušies kopā ar bērniem un vecvecākiem.

Veiktā aptauja liecina, ka interese par ceļošanu ģimenes lokā saglabājas - potenciāli 92% no aptaujātajiem arī šogad plāno doties kādā ceļojumā kopā bērniem. Ceļojot ar bērniem, aptaujātie priekšroku dod tematiskajiem ceļojumiem uz atpūtas un izklaides parkiem – to izvēlas puse aptaujāto, ceļojumi uz siltām zemēm patīk trešdaļai, bet aktīvo atpūtu izvēlētos 20%.

„Pasaulē arvien populārāka kļūst vairāku ģimenes paaudžu kopā ceļošana, kas ir ne tikai simbolisks, bet arī praktisks risinājums. Latvijā šī tendence  vēl nav tik populāra, un tam ir gan ekonomisks pamatojums, gan arī trūkst īpašu ģimenēm veidotu ceļojumu piedāvājumu, kas apmierinātu dažādas intereses”, uzskata „Kaleva Travel” direktore Irēna Riekstiņa.  

Lai arī 77% aptaujāto atzīst, ka lēmumu par ceļošanu ģimenes lokā, pirmkārt,  ietekmē izmaksas, ne mazāk svarīgs jautājums ir – kā ievērot visu ģimenes locekļu intereses un arī tiešām atpūsties.

„Mēs esam pārāk pieraduši pie tradicionāliem risinājumiem – Disnejlenda bērniem, viesnīcas pēc shēmas „viss iekļauts”,  dzīvošana pēc iespējas tuvāk centram, un tas sadārdzina ceļojumus, kuros dodas vairāk nekā 2 cilvēki”, analizē Kaleva Travel eksperti.