Latvijas Gada naži 2009 – Aisha, Anete Jēkabsone–Žogota un Ainārs Šlesers
Autors: Laima Paula, 03/12/2009 11:40

Pasaules vadošā dārza un virtuves piederumu ražotāja Fiskars apkopotais Latvijas iedzīvotāju balsojums Latvijas Gada nazis 2009 rāda – populārākās personības, kuras ar sniegumu savā darbības jomā mūs šogad pozitīvi pārsteigušas, iedvesmojušas, vai radījušas iemeslu sarunām un pārdomām ir – dziedātāja Aisha, basketboliste Anete Jēkabsone – Žogota, kā arī politiķis Ainārs Šlesers.


Gada nazis kultūrā un izklaidē

Novērtējot, kurš no kultūras un izklaides jomas darboņiem būtu pelnījis Latvijas Gada naža 2009 titulu, visvairāk iedzīvotāju norādījuši, ka tā ir dziedātāja Aisha (atbildi minejuši 30% aptaujāto respondentu). Tikai par vienu procenta punktu mazāk balsu un otro vietu kā Gada nazis izklaidē un kultūrā ieguvusi TV seja Baiba Sipeniece – Gavare: par viņu savu balsi atdevuši 29% aptaujāto iedzīvotāju. Godalgoto Gada nažu kūltūras un izklaides trijnieku noslēdz komponists Raimonds Pauls – par viņu balsojuši 26% aptaujāto respondentu.


Gada nazis Sportā

Par Latvijas Gada nazi sportā šogad pārliecinoši lielākā daļa aptaujāto (45%) nosaukuši basketbolisti Aneti Jēkabsoni – Žogotu. Viņai seko BMX riteņbraucējs Māris Štrombergs, par kuru savu balsi atdevuši 35% aptaujāto respondentu. Trešajā vietā kā Latvijas Gada nazi sportā iedzīvotāji ierindojuši tenisistu Ernestu Gulbi (par viņu balsoja 24% aptaujāto respondentu).


Gada nazis politikā un ekonomikā

Par Gada nazi politikā un ekonomikā visvairāk aptaujāto iedzīvotāju (29% jeb teju trešā daļa)
izvēlējuši Rīgas domes priekšsēdētāja vietnieku Aināru Šleseru. Ar 27% aptaujāto respondentu balsīm viņam seko Rīgas domes priekšsēdētājs Nils Ušakovs. Savukārt trešajā vietā aptaujātie respondenti ierindojuši Latvijas valdības vadītāju Valdi Dombrovski (par viņu balsojis 21% aptaujāto iedzīvotāju).