O.Kalpaka dzimto māju apsaimniekošanai piešķirts finansējums
Autors: Laima Paula, 17/11/2009 13:54

Šodien, 17. novembrī, Ministru kabinetā (MK) apstiprināts Aizsardzības ministrijas (AM) iesniegtais MK rīkojums „Par līdzfinansējuma piešķiršanu Madonas novada pašvaldībai”.

MK rīkojums paredz no AM 2009.gada budžeta līdzekļiem piešķirt 1741 latu Madonas novada pašvaldībai, kas ir 1/3 no 2009.gadā nekustamā īpašuma „Liepsalas” apsaimniekošanai nepieciešamās summas. Kopējā apsaimniekošanas summa 2009.gadā ir 5223,12 latu.

Nekustamais īpašums „Liepsalas” pieder Anitai Kalpakai-Borovkovai. Saskaņā ar vienošanos, kas 2009.gada 29.jūnijā noslēgta starp AM, Ošupes pagasta padomi, Pulkveža Oskara Kalpaka piemiņas fondu un Anitu Kalpaku-Borovkovu, pašvaldībai uzdots veikt nekustamā īpašuma „Liepsalas” apsaimniekošanu.

Vienošanās paredz – ja tiek izdots atsevišķs MK rīkojums par līdzfinansējuma piešķiršanu O.Kalpaka dzimto māju apsaimniekošanai kārtējā saimnieciskajā gadā un starp AM un pašvaldību tiek noslēgta atsevišķa divpusēja vienošanās, ministrija līdzfinansē nekustamā īpašuma „Liepsalas” apsaimniekošanu 1/3 apmērā no kārtējā gada apsaimniekošanas tāmes, bet ne vairāk kā Ls 10 000 no kārtējā gada tāmes. Nekustamā īpašuma „Liepsalas” apsaimniekošanu līdzfinansē arī pašvaldība un Pulkveža Oskara Kalpaka piemiņas fonds.