Iespējams, Pasaules hokeja čempionāts 2014. gadā notiks Rīgā
Autors: Solvita Barkāne, 06/05/2009 15:51

Rīgas domes priekšsēdētājs Jānis Birks ir pārliecināts, ka līdz 2014. gadam Rīgā būs panākta ekonomiska augšupeja un Rīgas dome būs spējīga sniegt nepieciešamo atbalstu Pasaules hokeja čempionāta norisei Rīgā, ja vien 8. maijā Šveices galvaspilsētā Bernē čempionāta organizēšana tiks uzticēta Latvijai.

Kā norāda J.Birks: „Rīga pēdējos pāris gados ir ļoti strauji augusi un attīstījusies, un domāju, ka pašreizējā ekonomiskā situācija nedrīkst kalpot par ieganstu, lai mēs pārtrauktu domāt par nākotnes iecerēm un vienlaikus arī iespējām.”

Arī Rīgas mērs dosies uz Berni, lai jau rīt klātienē uzrunātu Starptautiskās hokeja federācijas ikgadējā kongresa dalībniekus, kuri ar savu balsojumu noteiks kura no kandidātvalstīm – Latvija, Baltkrievija, Ungārija vai Ukraina – iegūs tiesības 2014. gadā savā valstī rīkot Pasaules hokeja čempionāta sacīkstes.

„Rīgai Pasaules hokeja čempionāta organizēšana nozīmētu lielu viesu pieplūdumu pilsētā, kas dotu darbu rīdziniekiem un papildus ieņēmumus Rīgas uzņēmējiem – viesnīcām, transportam, ēdināšanas iestādēm un citiem,” uzskata J.Birks.