SEB Baltijas Basketbola līga ar "trīspunktniekiem" ziedo SOS bērnu ciematiem
Autors: Laima Paula, 29/04/2009 11:01

SEB banka sadarbībā ar SEB Baltijas Basketbola līgu (SEB BBL) jau trešo gadu īsteno Triple Effect akciju. Basketbola sezonas garumā tiek rūpīgi uzskaitīts katrs Latvijas basketbolistu sekmīgi realizētais trīspunktu metiens, sezonas noslēgumā šo „trīspunktnieku” skaitu pārvēršot naudas izteiksmē un ziedojot kādai labdarības organizācijai, informē SEB bankas speciāliste Anna Vilsone.

Tāpat kā pērn, arī šogad latviešu nopelnītie eiro tiek nodoti Latvijas SOS Bērnu ciematu asociācijas rokās. Šogad latviešu basketbolisti bijuši īpaši čakli trīspunktu metēji, labdarībai savācot punktus 1905 eiro vērtībā. Pagājušajā gadā „trīspunktnieki” bija mazāk - 1845 eiro vērtībā.

„Triple Effect projekts ir kļuvis par patīkamu ikgadēju tradīciju, kas pierāda, ka raisīt pozitīvas emocijas un vairot bērnu smaidu iespējams ar daudz un dažādām aktivitātēm,” norāda SEB bankas prezidents Ainārs Ozols. „Esmu gandarīts, ka Triple Effect projekta trīs gadu pastāvēšanas vēsturē esam spējuši realizēt daudz vērtīgas idejas – pirmajā gadā organizējam draudzības basketbola spēli starp ciematu bērniem un SEB bankas un Latvijas basketbola klubu spēlētājiem. Pagājušajā gadā SEB dāvāja basketbola laukumu SOS Iecavas jauniešu mājai, savukārt šogad savāktā nauda tiks izmantota SOS Valmieras bērnu ciemata Draudzības sporta laukuma izveidei.”

Latvijas SOS bērnu ciematu asociācijas Nacionālā direktore Ilze Paleja: „Mēs esam ļoti priecīgi par labo sadarbību, kas aizvadīto gadu laikā izveidojusies starp mūsu asociāciju un SEB banku, īstenojot daudz kopīgus un jaukus projektus. SOS ciematu galvenais mērķis ir radīt bērniem, kas palikuši bez vecāku gādības, apstākļus, kurā tie var augt, attīstīties un kļūt par pilnvērtīgiem sabiedrības locekļiem, tādēļ sporta aktivitātēm tiek pievērsta tikpat liela vērība kā pedagoģiskajai un sociālajai audzināšanai. Jaunais sporta laukums būs solis pretī mūsu mērķu sasniegšanai.”

SEB BBL trešajā sezonā visrezultatīvākais Latvijas basketbolistu rindās bijis Uvis Helmanis un Sandis Valters no ASK "Rīga" komandas, kas spējuši realizēt attiecīgi 46 un 38 metienus, kā arī Ingus Bankevics no "Valmiera" komandas ar 38 trīspunktu metieniem.