Tuvojas 27. marts - Starptautiskā teātra diena
Autors: Laima Paula, 18/03/2009 11:25

Kā katru gadu, Latvijas teātri, atzīmējos Starptautisko teātra dienu, priecē savus skatītājus ar īpašiem Teātra dienas koncertiem, informē LTDS radošās daļas speciāliste Ilze Veļičko.

Arī biedrībai Latvijas Teātra darbinieku savienība ir tradīcija, atzīmējot Starptautisko teātra dienu – 27.martu, pasniegt balvas Teātra māksliniekiem par izciliem sasniegumiem.

LILITAS BĒRZIŅAS BALVU saņems – Valmieras drāmas teātra aktrise IEVA PUĶE; HARIJA LIEPIŅA BALVU saņems – Dailes teātra aktieris ĢIRTS ĶESTERIS. Balvu laureāti saņems Kristāla zvanus, kā arī naudas balvu.

Lilitas Bērziņas balva pirmo reizi tika pasniegta 1987. gadā un to saņēma Vija Artmane un Astrīda Kairiša. Vēl balvas tika pasniegtas 1989. un 1993. gadā, bet tad balvu pasniegšanā bija ilgāks pārtraukums, bet no 2003. gada tā tiek pasniegta katru gadu.
Harija Liepiņa balva pirmo reizi tika pasniegta 2005. gadā un to saņēmuši tādi aktieri, kā Ivars Puga, Vilis Daudziņš, Rihards Rudāks un Uldis Anže.

Balvu kandidātus iesniedz Latvijas profesionālie teātri, bet balvu laureātus nosaka biedrības Latvijas Teātra darbinieku savienības valdes balsojums. Svinīgā balvu pasniegšanas ceremonija norisināsies 27. martā plkst. 14.30 Eduarda Smiļģa Teātra muzejā Ed.Smiļģa ielā 37/39.