Saturs atjaunots pirms ne vairāk kā 4 stundam
Šodien ir 2024. gada 20. aprīlis 00:39:52
Sociālpolitika » Rīgā norisinās Baltijas valstu glābšanas dienestu vadītāju sanāksme
Izvēlies kategoriju:
Rādīt informāciju: Ziņas Foto ziņas Preses relīzes Tirgus ziņas Intervijas
Rīgā norisinās Baltijas valstu glābšanas dienestu vadītāju sanāksme
Autors: , 06/12/2022 12:33

No 5. līdz 7.decembrim Rīgā notiks Baltijas valstu glābšanas dienestu vadītāju sanāksme, ko šogad organizē Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests (VUGD). Ņemot vērā ģeopolitisko situāciju un Baltijas valstu un Polijas ciešo sadarbību ar Ukrainu, uz sanāksmi ir aicināti arī Polijas un Ukrainas glābšanas dienestu pārstāvji.

“Baltijas valstis un Polija saskaras ar vienādiem izaicinājumiem, kā arī tām ir vienāda draudu uztvere, tāpēc ir plānots attīstīt iesākto sadarbību, lai uzlabotu iesaistīto dienestu reaģēšanas spējas, ņemot vērā Ukrainā notiekošā kara laikā gūto pieredzi un zināšanas. Mēs strādāsim katrs atsevišķi un visi kopā, kā arī izmantosim Civilās aizsardzības mehānisma piedāvātās palīdzības iespējas.” uzsver VUGD priekšnieks ģenerālis Oskars Āboliņš.

Sanāksmē piedalīsies Iekšlietu ministrijas valsts sekretārs Dmitrijs Trofimovs, VUGD priekšnieks ģenerālis Oskars Āboliņš un viņa vietnieki, Igaunijas Glābšanas pārvaldes priekšnieks Kuno Tammearu, Lietuvas Republikas Iekšlietu ministrijas Ugunsdzēsības un glābšanas departamenta priekšnieka vietnieks Mindaugas Kanapickas, Polijas Valsts ugunsdzēsības dienesta priekšnieks Andrzej Bartkowiak, Ukrainas iekšlietu ministra vietnieks Yevhen Yenin un pārstāvji no Ukrainas Valsts Ārkārtas situāciju dienesta un citi delegāciju pārstāvji. Katastrofu pārvaldīšanā aizvien vairāk pieaug Eiropas Savienības Civilās aizsardzības mehānisma loma, tāpēc šī gada sanāksmē piedalās arī Eiropas Komisijas Humānās palīdzības un civilās aizsardzības ģenerāldirektorāta Ārkārtas situāciju un ES rezervju vadītājs Hans Das.

Sanāksmes ietvaros tiek iegūts padziļinātāks ieskats Ukrainas gūtajā pieredzē un zināšanās, kā arī tiks diskutēts par risku izvērtēšanu, resursu plānošanu, brīvprātīgo piesaistīšanu un alternatīvajiem pakalpojumiem.
KOMENTĀRI
Jūs varat pievienot savu komentāru ziņai, kas tiks nosūtīts portāla redaktoram. Ja tas saturēs aktuālu un redakcijai saistošu informāciju, ziņa tiks papildināta ar Jūsu iesūtīto komentāru un Jūs vai Jūsu norādītā persona tiksiet norādīti kā ziņas papildinājuma pirmavoti.


Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Vēlos saņemt citus jaunākos komentārus par šo rakstu, savā e-pastā!
Tava ziņa:
Uz augšu