Saturs atjaunots pirms ne vairāk kā 4 stundam
Šodien ir 2024. gada 19. aprīlis 18:31:46
» Huawei atklāj Digitālo finanšu un drošības inovāciju laboratoriju
Izvēlies kategoriju:
Rādīt informāciju: Ziņas Foto ziņas Preses relīzes Tirgus ziņas Intervijas
Huawei atklāj Digitālo finanšu un drošības inovāciju laboratoriju
Autors: BNA LATVIA, 21/09/2021 13:14

Huawei atklāj Digitālo finanšu un drošības inovāciju laboratoriju Huawei Reģionālais ekosistēmas attīstības departaments sadarbībā ar kompānijas pētniecības un attīstības centru Somijā septembra beigās atklās Digitālo finanšu un drošības inovāciju laboratoriju (Fin²Sec). Ņemot vērā Eiropā strauji pieaugošo nepieciešamību pēc digitalizācijas banku darbībā, finanšu un maksājumu pakalpojumu nozarē, Huawei vēlas sadarboties ar dažādu nozaru ekspertiem, lai veicinātu šis nozares attīstību un apmierinātu klientu prasības.

Helsinkos izveidotā laboratorija darbosies kā inkubators, kurā varēs arī apspriest un izstrādāt idejas un programmas, jo Huawei mērķis ir radīt bāzi tehnoloģijai, veidot uzlabotus nozares standartus un izstrādāt mūsdienu vajadzībām piemērotus produktus un pakalpojumus. Tāpat laboratorijā tiks pievērsta uzmanība finanšu pakalpojumu jomas atbalstam - izmantojot novatoriskus tehnoloģiju risinājumus, tiks izstrādāti risinājumi, kas uzlabos klientu pieredzi un lojelitāti. Laboratorijas virsmērķis - katra individuālā klienta, mājsaimniecības un organizācijas maksājumu procesā ieviest drošus digitālo finanšu pakalpojumus un uzlabojumus, lai veicinātu veselīgu un pieejamu finanšu ikdienu.

Gatavojoties atvērt digitālo finanšu un drošības inovāciju laboratoriju, Huawei komanda, būdama Helsinku-Ālto Kiberdrošības institūta finansētāja, cieši sadarbojas ar Ālto Universitāti un ir aicinājusi iesaistīties arī Eiropas mēroga bankas, finanšu tehnoloģiju uzņēmumus un nozares asociācijas. Laboratorijas uzmanības centrā būs šo speciālistu zināšanas un nākotnes plāni, kā arī viņu ieguldījums, risinot izaicinājumus, kas kavē progresu.

“Ja mēs visi kopā nesadarbosimies finanšu ekosistēmas stiprināšanas nolūkos, mums būs grūti lietotājiem sniegt drošus digitālos pakalpojumus un produktus tā, lai viņi varētu tiem viegli piekļūt; jo īpaši tas attiecas uz cilvēkiem, kuri maz zina par digitalizāciju vai tai neuzticas,” stāsta Huawei patērētāju biznesa grupas Centrālās un Austrumeiropas, Ziemeļvalstu un Turcijas finanšu vertikāles ekoizstrādes un partnerības direktors un viens no inovāciju laboratorijas arhitektiem Adams Ribuševičs (Adam Rybusiewicz). “Laboratorijas nolūks ir ne vien ģenerēt jaunas idejas, bet arī dalīties pieredzē un izaicinājumos, kā arī sekmēt progresīvu iniciatīvu vai biznesa modeļu izveidi, ko varētu iekļaut finanšu, banku darbību un maksājumu sektorā.”

Huawei jau iepriekš ir publiskojis līdzīgus projektus, kuros galvenā uzmanība pievērsta drošības uzlabošanai, kas ir kalpojis par pamatu nozīmīgu inovāciju izstrādei. Kā piemēru var minēt Huawei līdzekli Digital Car Key (Digitālā automašīnas atslēga) — tā ir tuvā lauka sakaru (NFC) lietotne, kas autovadītājiem ļauj aizslēgt vai atslēgt automašīnu un to iedarbināt, izmantojot viedtālruni¹.

“Huawei Somijas pētniecības un izstrādes nodaļa jau gandrīz desmit gadus strādā pie patērētāju ierīču drošības jautājumiem, un izstrādātie uzticamie aparatūratbalstītie vides risinājumi mūsdienās mitina vai atbalsta tādus kritiskus drošības pakalpojumus kā Huawei Pay, WeChat Pay, automašīnu atslēgas un autentifikācijas risinājumi Huawei mobilajos tālruņos.  Mēs kopā ar partneriem no universitātes vēlamies dalīties ar zināšanām un veicināt mūsu ierīču drošības iespēju ieviešanu Fin²Sec ekosistēmā,” saka Huawei Helsinku sistēmas drošības laboratorijas (Helsinki System Security Lab — HSSL) vadītājs Dr. Jans Eriks Ekbergs (Jan-Erik Ekberg), kas Huawei ir atbildīgs par platformas drošības pētniecību un izstrādi, jo īpaši patērētāju ierīcēs.

Atklāšanas ceremonija
Laboratorija tiks atklāta svinīgā ceremonijā 28. septembrī Helsinkos (Somijā).  Rīta sesijas laikā pārstāvji tiks uzaicināti piedalīties prezentācijās, bet pa dienu varēs izmantot iespēju apmeklēt inovāciju laboratoriju. 

Pasākumā, kas norisināsies visu dienu, Huawei un iesaistītās ieinteresētās personas iepazīstinās ar vairākiem finanšu nozarē visbūtiskākajiem drošības un konfidencialitātes izaicinājumiem un stāstīs par jaunākajām nozares tendencēm digitālajā banku darbībā, maksājumos un atvērtajā banku darbībā. Banku darbības un finanšu jomas dalībnieki arī izvirzīs galvenos problemātiskos klientu aspektus, kuru risināšanai Fin²Sec laboratorija plāno pievērsties sadarbībā ar dalībniekiem.

KOMENTĀRI
Jūs varat pievienot savu komentāru ziņai, kas tiks nosūtīts portāla redaktoram. Ja tas saturēs aktuālu un redakcijai saistošu informāciju, ziņa tiks papildināta ar Jūsu iesūtīto komentāru un Jūs vai Jūsu norādītā persona tiksiet norādīti kā ziņas papildinājuma pirmavoti.


Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Vēlos saņemt citus jaunākos komentārus par šo rakstu, savā e-pastā!
Tava ziņa:
Uz augšu