Saturs atjaunots pirms ne vairāk kā 4 stundam
Šodien ir 2024. gada 18. aprīlis 22:17:40
» Latvijas Pasts paplašinās – sāk piedāvāt arī noliktavas pakalpojumus
Izvēlies kategoriju:
Rādīt informāciju: Ziņas Foto ziņas Preses relīzes Tirgus ziņas Intervijas
Latvijas Pasts paplašinās – sāk piedāvāt arī noliktavas pakalpojumus
Autors: BNA LATVIA, 19/04/2021 12:13

Palielinoties e-komercijas sūtījumu apjomam un būtiski pieaugot arī lielgabarīta sūtījumu un kravu īpatsvaram, Latvijas Pasts sācis papildu telpu izmantošanu lidostas Rīgas teritorijā 1400 kvadrātmetru platībā, lai nodrošinātu šīs plūsmas kvalitatīvu un ātru apkalpošanu. Līdz ar paplašināšanos Latvijas Pasts paralēli piegādes pakalpojumiem sāks e-komercijas klientiem piedāvāt arī nepieciešamos noliktavas pakalpojumus. Jaunās papildu telpas atrodas Latvijas Pasta šķirošanas kompleksa tuvumā, nodrošinot maksimāli efektīvus loģistikas procesus.

Līdz ar e-komercijas arvien aktīvāku attīstību un šā segmenta sūtījumu strauju pieaugumu, kas saistīts arī ar Covid-19 pandēmijas apstākļiem, ievērojami palielinājies lielgabarīta sūtījumu skaits, kuru efektīvai apkalpošanai Latvijas Pastam vairs nepietika ar līdzšinējā sūtījumu apstrādes un šķirošanas kompleksa kapacitāti. Paralēli e-komercijas sūtījumu skaita pieaugumam pēdējos mēnešos vērojams arī dubults aktivitāšu kāpums Latvijas Pasta īstenoto kravu piegāžu segmentā, kur tāpat redzama lielgabarīta kravu īpatsvara palielināšanās.

Lai nodrošinātu ātru un efektīvu šo sūtījumu apstrādi, kā arī spētu palielināt šāda veida sūtījumu un kravu plūsmu apkalpošanu uzņēmumā, Latvijas Pasts sācis papildu noliktavu izmantošanu lidostas Rīga teritorijā 1400 kvadrātmetru platībā. Tādējādi Latvijas Pasts būtiski uzlabo savu konkurētspēju un sadarbības partneriem piedāvātās iespējas papildu sūtījumu un kravu regulārā apstrādē un tālākā piegādē klientiem Latvijā un Baltijas reģionā, kā arī noliktavu pakalpojumu sniegšanā.

Jaunās telpas plānots papildus izmantot, nodrošinot arī noliktavas pakalpojumus, jo e-komercijas klienti ar aizvien pieaugošu tendenci izvēlas tādus sadarbības partnerus, kas sniedz gan apstrādes un piegādes, gan noliktavas pakalpojumus.  Tāpēc Latvijas Pasta plānos ir šā pakalpojuma aktīva attīstība un piedāvāšana dažādiem tirgus dalībniekiem.

Nedēļas laikā, kopš Latvijas Pasts sācis izmantot jauno noliktavu, vidēji dienā no tās izbrauc 10 kravas automašīnu ar dažāda veida sūtījumiem, bet jau patlaban ir zināms, ka to apjomi tuvākajā laikā palielināsies.

Lielgabarīta sūtījumu un kravu apjoms Latvijas Pastā 2021.gada martā attiecībā pret iepriekšējiem mēnešiem ir dubultojies. Lielgabarīta sūtījumu kravas pamatā veido interneta veikalu preces – dažāda veida sadzīves tehnika,  mēbeles, autodetaļas u.tml.

KOMENTĀRI
Jūs varat pievienot savu komentāru ziņai, kas tiks nosūtīts portāla redaktoram. Ja tas saturēs aktuālu un redakcijai saistošu informāciju, ziņa tiks papildināta ar Jūsu iesūtīto komentāru un Jūs vai Jūsu norādītā persona tiksiet norādīti kā ziņas papildinājuma pirmavoti.


Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Vēlos saņemt citus jaunākos komentārus par šo rakstu, savā e-pastā!
Tava ziņa:
Uz augšu