Saturs atjaunots pirms ne vairāk kā 15 minūtēm
Šodien ir 2024. gada 19. aprīlis 15:01:40
Sociālpolitika » Lembergs norāda uz t.s. ''oligarhu sarunu'' kampaņas pasūtītājiem
Izvēlies kategoriju:
Rādīt informāciju: Ziņas Foto ziņas Preses relīzes Tirgus ziņas Intervijas
Lembergs norāda uz t.s. ''oligarhu sarunu'' kampaņas pasūtītājiem
Autors: BNA, 06/07/2017 14:50

Tā dēvētās “Rīdzenes sarunas” publiskošanas pasūtītāji ir Džordžs Soross un advokāts Rūdolfs Meroni, savā iknedēļas preses konferencē paziņoja Ventspils domes priekšsēdētājs Aivars Lembergs.

Viņš norādīja, ka pirms sešiem gadiem ierakstītās sarunas bija plānots publicēt vēl pirms pašvaldību vēlēšanām, taču to publiskošana nenotika, jo esot bijis uzskats, ka Lembergs vēlēšanās zaudēs.

“Tas, ka kaut kas tāds tiek gatavots, pirms vēlēšanām, tāda informācija manā rīcībā bija, bet maniem politiskajiem pretiniekiem likās, ka esmu politiski nosists un vēlēšanās Ventspilī uzvarēs [Ģirts Valdis] Kristovskis,” uzskata Ventspils domes priekšsēdētājs.

Sarunas tomēr publiskotas, orientējoties uz Saeimas vēlēšanām, lai maksimāli diskreditētu viņu un Zaļo un zemnieku savienību, pārliecināts Lembergs, minot, ka  Ainars Šlesers un Andris Šķēle vairs nav aktīvajā politikā.

Lembergs uzsvēra, ka materiālu publiskošanas pasūtītāji ir Džordžs Soross un advokāts Rūdolfs Meroni, bet izpildītāji – pilsoniskās savienības žurnālisti un politiķi no "Vienotības" rindām, tai skaitā Lolita Čigāne, Ilze Viņķele u.c. Iepriekš Ventspils mērs paudis, ka sava loma sarunu publiskošanā ir arī “Jaunās konservatīvās partijas” līderiem Jutai Strīķei un Jurim Jurašam.

Lembergs pauda, ka sarunām, kas bija pievienotas tā sauktās “oligarhu lietas” materiāliem, nav veikta ekspertīze, līdz ar to neesot iespējams noteikt, kas ir runātāji publiskotajos materiālos.

“Ja tādi resursi tiek ieguldīti, lai tādām metodēm mani noņemtu no politiskās dienas kārtības, lai iebiedētu citus politiķus, lai viņi ar mani nesēž pie viena galda, nerunā, es domāju, tas dara man lielu godu,” uzsvēra Lembergs.

Kā zināms, “oligarhu kriminālprocess” pēc vairāku gadu pārtraukuma atkal nokļuvis uzmanības centrā pēc tam, kad  žurnāls “Ir”  atklātībā nodevis viesnīcā "Rīdzene" ierakstītās sarunas.
KOMENTĀRI
Jūs varat pievienot savu komentāru ziņai, kas tiks nosūtīts portāla redaktoram. Ja tas saturēs aktuālu un redakcijai saistošu informāciju, ziņa tiks papildināta ar Jūsu iesūtīto komentāru un Jūs vai Jūsu norādītā persona tiksiet norādīti kā ziņas papildinājuma pirmavoti.


Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Vēlos saņemt citus jaunākos komentārus par šo rakstu, savā e-pastā!
Tava ziņa:
Uz augšu