Saturs atjaunots pirms ne vairāk kā 15 minūtēm
Šodien ir 2024. gada 20. aprīlis 11:08:24
Sociālpolitika » Vēlēšanu stratēģija – apmelot Ventspili. Vai tas var nostrādāt?
Izvēlies kategoriju:
Rādīt informāciju: Ziņas Foto ziņas Preses relīzes Tirgus ziņas Intervijas
Vēlēšanu stratēģija – apmelot Ventspili. Vai tas var nostrādāt?
Autors: Publicitātes materiāls, 25/04/2017 16:41

Atveriet priekškaru – izrāde ir sākusies! Priekšvēlēšanu laikā iespējams piedzīvot ne mazums brīnumu un atklāt ne mazums jaunu faktu. Kā izrādās šis ir īstais brīdis arī tam, lai uz politiskās skatuves iznāktu jaunie aktiermākslas talanti. Ja Rīgas mērs Nils Ušakovs reklamēties aicina Rīgas domes darbiniekus, tad Ventspilī novērojama īpaši interesanta aina –  trīs politisko apvienību – Vienotības, Nacionālās apvienības un Latvijas Reģionu apvienības kopējais saraksts “Ventspils atdzimšanai un uzplaukumam” ar bijušo ministru Ģirtu Valdi Kristovski priekšgalā izrādās kā nu vien spēj. Par Ventspili pēdējo mēnešu laikā uzzināts daudz kā jauna – kā izrādās tur ir augsts bezdarbs, dzīve tur ir slikta un ventspilnieki bēg uz neatgriešanos, īsāk sakot – par pilsētu neatrodas neviena laba vārda. Tam gan kategoriski nepiekrīt paši Ventspils iedzīvotāji un arī dažādu veidu ekonomiskie rādītāji liecina par pretējo. Atliek vien secināt, ka notiekošais ir vienas partijas monoizrāde ar improvizācijas paņēmieniem.
 
Saraksta “Ventspils atdzimšanai un uzplaukumam” līderis Ģirts Valdis Kristovskis atmiņā spilgti iespiedies ar savu haotisko plosīšanos –  te gandrīz kandidējis uz Valsts prezidenta amatu, te ar sievu devies uz teātra festivālu Ēģiptē, kur uzdevies par producentu, te izgāzies televīzijā jautājumos par Latvijas nodokļu sistēmu, te sarakstījis uz publiski apšaubāmiem faktiem balstītu grāmatu. Varētu teikt, ka saraksts ar Kristovska (ne)darbiem ir gana garš un neglaimojošs. No malas izskatās, ka bijušajam ministram nekas īsti nepadodas, taču par vienu varam būt droši – viņš nekad nav kautrējies par savu nezināšanu, tieši otrādi – vienmēr to pārvērtis mazā uzvedumā jeb vienkāršiem vārdiem sakot – samelojies. Kristovskis pats atzinis, ka politikā atgriezies pēc Šveices advokāta Rūdolfa Meroni aicinājuma, kurš savukārt sabiedrībai pazīstams ar sev pietuvinātu cilvēku, tostarp politiķu, finansēšanu.
 
Acīmredzot Kristovskis pēc pamatīgas izgāšanās 11. Saeimas vēlēšanās, nav spējis atteikties no šādas Meroni piedāvātas iespējas – atgriezties politikā. Visticamāk, viņš daudz domājis, kā pievērst sev uzmanību un secinājis, ka ar skaistiem solījumiem šoreiz cauri netiks, it īpaši, ja paskatāmies uz faktu, ka Ventspilī visa kā jau ir gana un daudzās jomās pilsētā ir soli priekšā citām. Iespējams, ņēmis padomus no savas dzīvesbiedres – Nacionālā teātra aktrises Ilzes Rūdolfas, viņš izlēmis, ka vislabākā taktika šajās vēlēšanās ir ierastā puspatiesības un melu teikšana. To pierāda piepeši Ventspilij neglaimojošo vārdu birums un atsevišķi no pirksta izzīsti fakti, kurus Kristovskis īpaši cenšas uzsvērt.
 
Piemēram, nesen Kristovskis paziņojis, ka NATO kuģiem un kravām jāatgriežas Ventspils ostas piestātnēs, piebilstot, ka pavisam drīz tas arī notiks. Viņš min gadījumu, kad pirms pāris gadiem pēc kāda NATO kuģa vizītes Ventspilī, kad radās incidents starp atsevišķiem ventspilniekiem un NATO jūrniekiem, pilsētas “saimnieks” Aivars Lembergs kārtējo reizi raidīja neviesmīlīgus izteicienus NATO virzienā, aizrunājās līdz pat okupācijas salīdzinājumam. Kristovskaprāt, tad kopš tā laika Ventspils ir iekļuvusi melnajā sarakstā, un NATO kravas caur Ventspils ostu vairs it kā netiek nosūtītas.
 
Ventspils mērs gan noraida šādus izteicienus, piebilstot, ka pretēji Kristovska sacītajam, Ventspilī uzturējušies vairāki NATO kuģi un nekāda gadījumā Ventspils nav iekļauta melnajā sarakstā. Īsumā sakot – Kristovskis melo.
 
Tas ir tikai viens piemērs no neskaitāmajām reizēm, kad Kristovskis, godam iejuties pilsētas glābēja lomā, meties klāstīt, cik gan daudz Ventspilī ir jāuzlabo un jāattīsta. Caurkritušā politiķa vārdiem gan ļoti maz ļaužu vairs tic, jo ko gan Ventspilij spēj dot cilvēks, kurš pats pirms vairāk nekā divdesmit gadiem no tās aizbēdzis? Kur viņa devums pilsētai, kamēr ieņēma ministra un eiroparlamentārieša amatu? Viņš var likt roku uz sirds un paust īpašu rūpi par savu dzimto pilsētu, taču patiesību sakot – aktiera dotības nav pārāk labas un diez vai šai izrādei būs daudz skatītāju.
KOMENTĀRI
Jūs varat pievienot savu komentāru ziņai, kas tiks nosūtīts portāla redaktoram. Ja tas saturēs aktuālu un redakcijai saistošu informāciju, ziņa tiks papildināta ar Jūsu iesūtīto komentāru un Jūs vai Jūsu norādītā persona tiksiet norādīti kā ziņas papildinājuma pirmavoti.


Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Vēlos saņemt citus jaunākos komentārus par šo rakstu, savā e-pastā!
Tava ziņa:
Uz augšu