Saturs atjaunots pirms ne vairāk kā 4 stundam
Šodien ir 2024. gada 17. aprīlis 00:52:43
Kultūra » Leonardo da Vinči dodas pirmajā vēsturiskajā lidojumā
Izvēlies kategoriju:
Rādīt informāciju: Ziņas Foto ziņas Preses relīzes Tirgus ziņas Intervijas
Leonardo da Vinči dodas pirmajā vēsturiskajā lidojumā
Autors: Solvita Barkāne, 05/02/2010 11:30

Vakar Leonardo da Vinči pašportrets pēc Itālijas varas iestāžu atļaujas saņemšanas  pirmo reizi vēsturē devās lidojumā. Leonardo da Vinči (tā saucamais Lukānijas portrets) devās ceļā airBaltic maršrutā no Romas cauri Rīgai uz Tallinu vairāku zinātnieku, mākslas vēsturnieku un amatpersonu pavadībā.

Profesors Felice Festa, Leonardo da Vinči portreta pētnieks: „Leonardo da Vinči ir devies pirmajā vēsturiskajā lidojumā ar airBaltic.”

Profesors Felice Festa, izmantojot festa2face metodi, tikai pirms gada apkopoja pietiekamu pierādījumu daudzumu, kas ļauj uzskatīt Lukānijas portretu par Leonardo da Vinči pašportretu. Šis ir vienīgais zināmais mākslinieka gleznotais pašportrets jaunībā.

Tagad Leonardo da Vinči bijusi iespēja doties savā pirmajā lidojumā ar airBaltic caur Rīgu uz izstādi Igaunijā. Tas notiek vairāk nekā  500 gadus pēc tam, kad Leonardo da Vinči pirmo reizi ieskicēja savu lidaparātu modeļus.

KOMENTĀRI
Jūs varat pievienot savu komentāru ziņai, kas tiks nosūtīts portāla redaktoram. Ja tas saturēs aktuālu un redakcijai saistošu informāciju, ziņa tiks papildināta ar Jūsu iesūtīto komentāru un Jūs vai Jūsu norādītā persona tiksiet norādīti kā ziņas papildinājuma pirmavoti.


Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Vēlos saņemt citus jaunākos komentārus par šo rakstu, savā e-pastā!
Tava ziņa:
Uz augšu