Saturs atjaunots pirms ne vairāk kā 4 stundam
Šodien ir 2024. gada 19. aprīlis 20:07:37
Pasaule » Starptautiskā palīdzība Haiti zemestrīces radīto seku likvidācijai sasniegusi 2.2 miljardus ASV dolāru
Izvēlies kategoriju:
Rādīt informāciju: Ziņas Foto ziņas Preses relīzes Tirgus ziņas Intervijas
Starptautiskā palīdzība Haiti zemestrīces radīto seku likvidācijai sasniegusi 2.2 miljardus ASV dolāru
Autors: Solvita Barkāne, 03/02/2010 13:46

2010.gada 12.janvārī Haiti skāra 7.3 balles spēcīga zemestrīce, kuras rezultātā tika nopostīti apmēram 90% no valsts galvaspilsētas Portoprensas, iznīcinot praktiski visu infrastruktūru, t.sk. valdības ēkas. Lai palīdzētu pārvarēt zemestrīces radītās sekas, dažādu pasaules valstu un starptautisko organizāciju kopējā sniegtā palīdzība ir apm. 2.2 miljardi ASV dolāru.

Eiropas Savienības kopējais atbalsts zemestrīcē cietušajai Haiti šobrīd ir vairāk nekā 212,6 miljoni eiro (situācija 29.janvārī). Eiropas Komisija šim mērķim atvēlējusi 30 miljonus eiro: t.sk. 3 miljonus tūlītējai palīdzībai Haiti (24 stundu laikā pēc zemestrīces), 8 miljonus līdzšinējo palīdzības projektu turpināšanai un 19 miljonus citām ārkārtas vajadzībām.

Līdzās ES dalībvalstu sniegtajai apjomīgajai humānajai palīdzībai, dalībvalstis sniedza atbalstu, uz Haiti nosūtot 12 meklēšanas un glābšanas vienības (440 cilvēkus un suņus), izvietojot 2 lauku slimnīcas, 5 augsta nodrošinājuma medicīniskās palīdzības punktus, nodrošinot 38 mediķu brigāžu un 6 ūdens attīrīšanas vienību darbu, kā arī cita veida pirmo palīdzību.

Ievērojot sarežģīto humanitāro situāciju, valstī joprojām aktuāla ir cilvēku apgāde ar pirmās nepieciešamības lietām – teltīm (ar tām šobrīd nodrošināti ir apm. 30% iedzīvotāji), pārtiku, ūdeni, higiēnas un medicīnas precēm u.c. Lai varētu plānot atbalstu valsts ātrākai rekonstrukcijai un infrastruktūras atjaunošanai, februāra sākumā uz Haiti dosies Eiropas Komisijas izpētes misija.     
 
18.janvārī Latvijas valdība lēma par 15 000 eiro piešķiršanu palīdzības sniegšanai Haiti zemestrīcē cietušajiem. Piešķirtie līdzekļi pārskaitīti Apvienoto Nāciju Organizācijas (ANO) Centrālajam ārkārtējās palīdzības fondam, ar kura starpniecību tiek koordinēta finansiālās palīdzības sniegšana Haiti iedzīvotājiem.
   

KOMENTĀRI
Jūs varat pievienot savu komentāru ziņai, kas tiks nosūtīts portāla redaktoram. Ja tas saturēs aktuālu un redakcijai saistošu informāciju, ziņa tiks papildināta ar Jūsu iesūtīto komentāru un Jūs vai Jūsu norādītā persona tiksiet norādīti kā ziņas papildinājuma pirmavoti.


Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Vēlos saņemt citus jaunākos komentārus par šo rakstu, savā e-pastā!
Tava ziņa:
Uz augšu